Igokea nakon velike borbe savladala MZT

G.S.
Igokea nakon velike borbe savladala MZT

SKOPLjE - U direktnom duelu u borbi za opstanak u ABA ligi košarkaši Igokee pobjedili su MZT.

Nakon pobjede protiv FMP-a prije sedam dana kojom su prekinuli seriju poraza u regionalnoj ligi, Igosi su došli do novog trijumfa. Nakon velike borbe savladali su MZT sa 84:78.

Ova dva tima ne nalaze u donjem djelu tabele. MZT je u ovaj meč ušao sa posljednjeg mjesta gdje je i ostao jer na kontu imaju samo 4 pobjede i uz to imaju 18 poraza. Igokea je bila dvije stepenice više i sada nakon ove pobjede imaju 3 trijumfa više i 14 poraza. Dobra vijest za prvaka BiH je i to što imaju i jedan meč manje.

Tokom cijelog meča u Skoplju vidjeli smo izjednačenu utakmicu. Ekipe su se smjenivale u vođstvu, ali niti jedan tim nije uspio da se odlijepi na veliku prednost. Igokea je utakmicu prelomila sa dvije trojke sredinom treće četvrtine kada su otišli na plus 8.

Zanimljivo je da je to bio prvi trenutak u utakmici da je jedna od ekipa imala više od 5 poena prednosti.

MZT je u nekoliko navrata uspio da se priljepi, ali je Igokea izdržala sve napade i na kraju je slavila vrijednu pobjedu. U jednom trenutku Igokea je imala dvocifrenu prednost, ali se domaćin nije predavao i prije svega sa dvije vezane trojke su prišli na minus 2 na 10-ak sekundi do kraja. Ipak, bh. tim je na kraju uspio da slavi. Junak meča bez dileme bio je Brajant Kroford koji je u posljednjih 10 minuta postigao nekoliko vrlo važnih poena.

Najbolji u redovima Igokee u ovom meču bili su Stefan Đorđević s 19 i Kroford sa 13, dok se kod domaćina istakao Strahinja Mićović s 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana