Duel timova iz Srpske pripao Banjalučankama

D. D.
Duel timova iz Srpske pripao Banjalučankama

BRČKO – Košarkašice Orlova nastavile su seriju odličnih rezultata u regionalnoj WABA ligi. Banjalučanke su u derbiju timova iz Republike Srpske savladale Lavove u Brčkom 69:48, te su trenutno na drugoj poziciji u svojoj grupi sa skorom od šest pobjeda i jednim porazom

Iako su u ovom meču bile oslabljene neigranjem Aleksandre Mužević, košarkašice Orlova su odigrale veoma kvalitetan meč posebno u fazi odbrane o čemu svjedoči i podatak da je samo jedna košarkašica Lavova imala dvocifren učinak.

U pobjedničkom timu Safija Li je ubacila 25 poena, dok je Nataša Šobot dodala 22. Kod Brčanki Padilja Jareli je imala 13 poena.

Trener Vesna Džuver je bila veoma zadovoljna šestom pobjedom u regionalnom takmičenju.

- Čestitam ekipi na pobjedi u Brčkom, spremali smo se kvalitetno za ovaj meč. Znali smo da će biti teško, jer se treći put srećemo u kratkom vremenu i teško je u takvim uslovima savladati protivnika. Međutim, na ovoj utakmici smo imali potpunu kontrolu. Sve četvrtine smo odigrali odličnu odbranu, kontrolisali smo skok i nadoknadili neigranje Aleksandre Mužević, te smo došle do trijumfa – istakla je Džuverova.

Na drugoj strani trener Lalova Aleksandar Bližnjaković je čestitao rivalu na pobjedi. Brčanke su tako nakon sedmog kola ostale na skoru od dvije pobjede i pet poraza.

- Izuzetno zahtjevna utakmica. Pokušali smo da odigramo što bolji meč, borili smo se, ali to nije bilo dovoljno da dođemo do trijumfa. Rival je bio bolji, čestitam im, a mi se okrećemo duelu u domaćem prvenstvu - istakao je Bližnjaković.

U narednom kolu 6. decembra Orlovi dočekuju Cinkarnu Celje, dok će Lavovi gostovati kod beogradskog Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana