Draško Knežević osvojio Kup Slovačke sa Levicama: Motivacija za kraj sezone

Milan Zubović
Draško Knežević osvojio Kup Slovačke sa Levicama: Motivacija za kraj sezone

LEVICE - Trofej Kupa Slovačke podigao je Draško Knežević. Košarkaš iz Banjaluke sa svojim Levicama stigao je do pehara u pomalo čudnoj završnici Kupa.

Naime, rukovodstva saveza Češke i Slovačke odlučili su da po četiri kluba iz obje države igraju završnicu takmičenja. Najbolje plasiranom češkom timu pripašće Kup te države, a najbolje plasirani tim iz Slovačke osvojiće Kup svoje zemlje. Finale je donijelo obračun Nimburka i Levica u kojem je češki tim slavio sa 95:82, tako su ta dva tima osvojila pehare i radovala se po završetku utakmice mada im je to bilo jasno i nakon polufinala. Knežević je u finalu ubacio šest poena i trofej mu mnogo znači, jer je tek izašao iz povrede.

- Igrali smo tri utakmice u tri dana pa smo baš premoreni nakon svega. Ipak, isplatilo se jer smo stigli do trofeja. Uz to bio sam povrijeđen neka dva mjeseca. Imao sam jaču distorziju skočnog zgloba pa sam tek prije 20 dana počeo da treniram sa ekipom. Definitivno još nisam u formi, igrao sam malo, ali sam prezadovoljan partijama i peharom koji predstavlja satisfakciju i novu motivaciju pred kraj sezone, jer želimo da odbranimo titulu prvaka pa onda idemo na kraći odmor - izjavio je Knežević za “Glas Srpske”.

Nije bio previše razočaran porazom u finalu od kvalitetnijeg protivnika.

- Ova vrsta egzibicije odigrana je prvi put da bi popularizovali košarku. Borili smo se dobro protiv ekipe koja je bez premca u Češkoj i dobro gura u FIBA Evropa kupu. Dali smo svoj maksimum, tako da nam nije previše krivo zbog poraza, jer smo ipak stigli do pehara i pokazali da smo najbolji tim Slovačke - rekao je Knežević.

O životu u Slovačkoj ima samo pohvale.

- Meni je stvarno super ovdje. Mjesto je malo koje naseljavaju uglavnom stariji ljudi, jer su mladi otišli za boljim uslovima. Ipak, dvorana je uvijek puna i vidi se ta iskrena ljubav prema košarci što nama daje dodatnu snagu. Znam da imamo šansu da osvajamo trofeje što nekada ranije nisam bio u prilici jer su protivnici bili daleko kvalitetniji. U Slovačkoj je mala razlika u kvalitetu timova, svako svakog može da dobije i svi imaju šansu da dođu do trofeja. Zbog toga svi maksimalno grizemo. Sada je stigao Mašan Vrbica pa mi je lakše igrati sa njim, jer se dobro razumijemo na terenu - naveo je Knežević.

Planovi

Još nema plan za narednu sezonu, jer razmišlja samo o završnici prvenstva.

- Prvenstvo je najbitnije. Branimo titulu i cilj nam je da ponovo budemo šampioni. Znamo da je teže odbraniti, nego osvojiti prvi put tako da moramo biti bolji nego lani. Tek nakon toga praviću planove za dalje. Ne znam hoću li ostati ili otići, jer prvo moram da razgovaram sa upravom kluba. Biće šta će biti, do tada samo jako do titule - rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana