Darko Talić ponovo na parketu u dresu Igokee: “Arena” najbolje mjesto za povratak

M. Z.
Darko Talić ponovo na parketu u dresu Igokee: “Arena” najbolje mjesto za povratak

BEOGRAD - Prve minute ove sezone upisao je plejmejker Igokee Darko Talić. Povratnički meč nakon šestomjesečnog oporavka od povrede noge imao je u Beogradu protiv Partizana gdje je njegov tim poražen rezultatom 74:89, u 25. kolu ABA lige.

Talić je dugogodišnji član ekipe iz Aleksandrovca, ali je imao peh pred sam početak sezone kada je povrijedio petu metatarzalnu kost noge da bi se povreda potom zakomplikovala pa ga mjesecima nije bilo na parketu.

- Konačno je došao i taj dan da se vratim na teren što sam jedva dočekao. Bolje mjesto od beogradske “Arene” nisam mogao poželjeti i zaista smo dobro timski odigrali utakmicu. Bili smo hendikepirani izostancima pojedinih igrača, a naspram sebe imali učesnika top 8 faze Evrolige tako da možemo biti zadovoljni jer smo ih pošteno namučili. Poveli smo početkom drugog poluvremena i natjerali Željka Obradovića da vrati prvu petorku na parket koja je pokazala kvalitet - rekao je Talić za “Glas Srpske”.

Povratak je obilježio sa po dva poena i skoka tokom pet minuta na parketu. Nadao se da će odigrati bar jednu utakmicu u ABA ligi ove sezone, a kako stvari stoje trebalo bi da nastupi na još dvije.

- Odradio sam samo dva-tri puna treninga sa ekipom i nisam baš mnogo očekivao da će mi trener Jovanović pružiti priliku. Hvala mu na tome i vjerujem da ga nisam razočarao. Sada mi preostaje da uhvatim ritam sa ostatkom ekipe i da pobijedimo preostala dva meča u ABA ligi (Studentski centar i Mornar). Ovako je puno bolje i ljepše nego gledati sa strane utakmice svoje ekipe. Nema bolova u nozi i idemo dalje - istakao je Talić.

Najbolji u njegovoj ekipi bio je Stefan Đorđević sa 18 poena i deset skokova, a isti broj poena ubacio je i Nenad Nerandžić. Kod pobjednika, svi igrači su se upisali među strijelce, prednjačio je Aleksa Avramović sa 15, dok je Alen Smailagić dodao deset. Sa učinkom 9-15 Igokea drži 11. mjesto na tabeli sa teoretskim šansama da se domogne osme pozicije koja vodi u plej-of.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana