Čarls Barkli nema dilemu: Jokić najbolji stranac u istoriji NBA, prije je to bio Novicki

Mondo.ba
Čarls Barkli nema dilemu: Jokić najbolji stranac u istoriji NBA, prije je to bio Novicki

Nikola Jokić je najbolji stranac, odnosno Evropljanin, koji je ikada igrao u NBA ligi.

Čuveni američki košarkaš Čarls Barkli kazao je da je Nikola Jokić najbolji košarkaš iz Evrope svih vremena, odnosno najbolji "stranac". Barkli je bez ikakve dileme to objavio u podkastu Šenona Šarpa, legende Denver Bronkosa, poručujući da je do skoro to bio Dirk Novicki, ali ga je Srbin i tu "prešišao".

"Dirk Novicki je bio, sve dok se nije pojavio Nikola Jokić, najbolji stranac u američkoj košarci. Hakim Olajdžuvon? Ne znam, ne mogu da gledam njega kao stranca kada je osvojio sa Amerikom zlato", rekao je Barkli.

Ono što ga posebno impresionira kod Jokića što i dalje uspijeva da ga iznenadi, pa se sjetio da je nedavno poslije meča Denvera i Lejkersa hvalio Gordona i Mareja, a onda pogledao statistiku - gdje je Jokić dominirao: "Postoje dvije priče o kojima se ne priča dovoljno - Kari i Jokić. Golden Stejt je morao da donese veliku odluku da li će ostaviti Elisa ili Karija, a isto se desilo Jokiću i Nurkiću. Sjetite se da su se svi čudili odlukama. Jedan je osvojio četiri šampionska prstena, a drugi će tek. Promijenili su cijelu istoriju franšize, to je nevjerovatno, napravili su vrhunske odluke, a bile su jako teške. Znali su da ne mogu da igraju dva visoka, odnosno dva niska", objasnio je Barkli.

Podsjetimo, Nikola Jokić je prošle sezone osvojio šampionski prsten sa Denverom i do sada ima dva MVP priznanja, a očekuje se da će uskoro dobiti i treće. NBA liga saopštila je da će odluku o tome ko je MVP saopštiti u noći između srijede i četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana