Anđela Kremenović za "Glas": Diploma ispred "basketare"

Dejan Kondić
Anđela Kremenović za "Glas": Diploma ispred "basketare"

BANjALUKA - Veliki broj banjalučkih sportista, koji igraju u inostranstvu, ovih dana odmor provodi u gradu na Vrbasu. Takav je slučaj i sa Anđelom Kremenović, nekadašnjom košarkašicom Mladog Krajišnika.

Jedna od glavnih uzdanica Druri koledža u SAD iza sebe ima uspješnu sezonu. U razgovoru za “Glas Srpske” istakla je da je pred njom veliki izazov i dodala da ima godinu dana da razmisli u kom pravcu bi išla njena dalja karijera, odnosno da li će uopšte ostati u sportu.

- Nažalost, ovo mi je bila posljednja godina igranja koledž košarke. Brzo je prošlo ovih pet godina koledž košarke. Zbog “kovida” sam dobila jednu ekstra godinu i iskoristila sam je da upišem master u biznis administraciji. Prošle godine sam diplomirala programiranje i iskoristila tu još jednu godinu da igram košarku. Moram ostati u Americi da završim studije, to mi je prioritet, da završim master i dobijem diplomu. Nažalost, neću moći igrati košarku. Moguće je da ću se vratiti košarci nakon te jedne godine, ali trenutno nisam sigurna da mi je košarka prioritet. Ne isključujem opciju da ostanem u Americi, ali ni da se vratim u Evropu, da odigram nekoliko sezona. Zasad nemam konkretan plan. U narednih godinu dana, dok ne budem igrala, odlučiću šta i kako dalje. Imam pravo da treniram sa Drurijem, popričaću sa trenerom. Postoji opcija da im poslužim kao, kako bi oni rekli, “igrač za trening” - ispričala je u dahu Kremenovićeva.

Pouzdani centar ljeto provodi okružena porodicom i prijateljima u Banjaluci. Priznaje da se zaželjela kuće i da će do avgusta uživati u gradu na Vrbasu, jer zbog onlajn časova nema mogućnost da negdje dalje otputuje. Što se minule sezone tiče, priznaje da je igranje za Druri, nakon četiri godine u Nju Džersiju, bio nivo više.

- Novo iskustvo za mene. Minula sezona je bila veoma dobra za nas. Naravno i na ličnom planu je sve bilo super, iskreno sam uživala. Očekivali smo da trijumfujemo u finalu konferencije DžLVC, ali smo poraženi od Univerziteta Luis. Ne leže nam izgleda, a jedan od prvih mečeva smo takođe izgubili od njih. Ponovo smo se našli u finalu na neutralnom terenu i nažalost, izgubili smo, ponovo, tu jednu utakmicu. Međutim, kažem opet, uprkos svemu jako dobra sezona. Plasirali smo se NCAA turnir sa skorom od 25 pobjeda i sedam poraza. To je za Druri nekakav standard, svake godine taj koledž ide na NCAA turnir - zaključila je Kremenovićeva.

Novi Grad

Anđela je jedan je od promotora novogradskog Košarkaškog kampa. I ove godine planira se družiti sa polaznicima, koji će doći u grad na Uni i Sani.

- Planiram doći jedan dan. Pričala sam sa trenerom Borom Obradovićem i navratiću, krajem jula u Novi Grad, kada se kamp bude održavao. Biće i moja drugarica Ivona Krakić i uživaćemo. Tamo je uvijek lijepo - rekla je Kremenovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana