Vranešević sjeda na klupu Posušja

D. P.
Vranešević sjeda na klupu Posušja

POSUŠJE - Republika Srpska će u narednoj sezoni imati tri kluba u Premijer ligi BiH, a na klupama elitnih klubova biće četvorica trenera iz našeg entiteta. Kormilar banjalučkog Borca biće Mladen Žižović, dobojske Sloge Vlado Jagodić, bijeljinskog Radnika Velibor Đurić, a danas će njihovim stopama krenuti mladi stručnjak iz Novog Grada, koji će u 11 časova biti predstavljen kao šef stručnog štaba Posušja.

Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorijama kluba sa stadiona “Mlakve”, a potom je otišao u Zvijezdu 09, gdje je bio trener kadetske selekcije koja je kasnije postala omladinski prvak BiH. U etno-selu “Stanišići” radio je i kao pomoćni trener u prvoj ekipi kada su kormilari bili Milenko Bošnjaković i Boris Savić, a potom je samostalno vodio Slobodu, sa kojom je u dva navrata bio na korak do osvajanja titule prvaka Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH. Bio je i trener bihaćkog Jedinstva, a od 4. oktobra 2022. godine je na klupi “Tomislava” sa kojim je na kraju nedavno završene sezone završio kao peti u Prvoj ligi FBiH, što je najveći uspjeh kluba iz Tomislavgrada. Ovu ekipu je preuzeo kada su bili u veoma lošoj situaciji, a u prvoj sezoni sa njima je na kraju osvojio visoku sedmu poziciju. Već duže od godinu dana posjeduje UEFA PRO licencu, a završno stažiranje imao je u jednom od najpopularnijih mađarskih klubova, Honvedu.

Vranešević je kao igrač nastupao za matični klub Slobodu iz Novog Grada, Slobodu iz Tuzle, Jedinstvo iz Bihaća, litvanski Atlantas, mađarski Diošđer, Laktaše, trebinjski Leotar, slovenačku ekipu Nafta 1903, Rudar Prijedor i Jajcu. Fudbalsku karijeru završio je 2018. godine na stadionu “Mlakve”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana