Trener Sloge Vlado Jagodić analizirao učinak Dobojlija: Jesen za ponos svih u klubu

Darko Pašagić
Trener Sloge Vlado Jagodić analizirao učinak Dobojlija: Jesen za ponos svih u klubu

DOBOJ - Fudbaleri Sloge na zimsku pauzu otišli su kao petoplasirana ekipa Premijer lige, čime su sigurno premašili očekivanja, a šef stručnog štaba Dobojlija Vlado Jagodić smatra da je ovo sigurno jedan od najuspješnijih jeseni u istoriji kluba.

Iako su ove jeseni veoma malo igrali na svojim “Lukama”, već su domaćini bili u Modriči na stadionu “Dr Milan Jelić”, to nije smetalo njegovim izabranicima da u 18 prvenstvenih utakmica osvoje 27 bodova uz gol-razliku 22:30.

- Za odlične rezultate u prvom dijelu sezone najzaslužnija je bila kompaktnost svih u klubu, od gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića, predsjednika Sloge Miroslava Kršića i sportskog direktora Zlatka Maksimovića, preko igrača, stručnog štaba pa sve do ekonomata. Svi u klubu pa i vozači koji nas prevoze te osoblje koje je zaduženo za održavanje stadiona, klupskih prostorija i svlačionica imaju zasluge u ovim dobrim rezultatima. Moram iskoristiti ovu priliku da zahvalim i trećeligašu iz Kostajnice, Našim krilima te Rudaru iz Stanara, na čijim stadionima smo obavljali dobra dio treninga, jer kao što je poznato naše “Luke” su zbog radova već duže vrijeme van funkcije - naglasio je Jagodić.

Iskusnog stručnjaka čija trenerska karijera traje još od 2002. godine i u kojoj je sakupio 535 zvaničnih utakmica posebno raduje učinak na domaćem terenu, gdje su uz Zrinjski sa 24 boda najuspješnija ekipa.

- Imamo nešto lošiju gol-razliku od Mostaraca, koji su prvi po ovom parametru, ali to je sjajan rezultat, kada se zna da nismo sve utakmice igrali na svom stadionu. Sa učinkom od tri boda na gostovanjima ne mogu da budem zadovoljan. Mogli smo u nekim utakmicama više, ali ne treba zaboraviti da se ova ekipa Sloge razlikuju u odnosu na onu iz prošle sezone oko 80 odsto. Vjerovatno bi naš ukupni učinak bio bolji da Nikola Dujaković, Danilo Šipovac i Zoran Karać, koji su veoma dobro obavili pripreme, nisu duže odsustvovali zbog povreda, ali i da su tek negdje početkom septembra u klub došli Josip Kvesić, Toni Jović i Srđan Mrzić - nastavio je Jagodić.

Igrači su već na odmoru, koji će trajati do 10. januara.

- Pred odlazak na pauzu urađeni su izlazni parametri svakog fudbalera i sada im predstoji veoma kratak odmor. U drugoj i trećoj sedmici pauze radiće po individualnom programu kondicionog trenera Marka Mazalice i očekujem da se 10. januara u 12 časova, kada će biti obavljena prozivka, pojave u optimalnom stanju - istakao je Jagodić.

Već je poznat i plan priprema Dobojlija.

- Prva tri dana poslije prozivke biće rezervisana za uvodna testiranja, a potom ćemo do odlaska u Tursku obaviti uvodni dio priprema. Za Antaliju letimo 23. januara i ostajemo do 6. februara, a tamo ćemo odigrati četiri prijateljske utakmice. Već su poznata tri rivala. Protiv kazahstanskog Jelimaj Semeja igramo 26. januara, a rival tri dana kasnije biće poljska Visla Plok. Posljednji protivnik 5. februara je ruski Fakelj iz Voronježa, a još tražimo rivala za 2. februar. Već 11. februara imamo prvu zvaničnu utakmicu u osmini finala Kupa BiH, a taj meč će nam ujedno biti i generalna proba pred nastavak prvenstva, koje je sedam dana kasnije - rekao je Jagodić.

Igrački kadar će tokom zimske pauze doživjeti neke promjene.

- Cilj nam je da ga smanjimo sa sadašnjeg 31 imena na 28, među kojima će biti četiri golmana. Želimo da se on iskristališe najkasnije do polaska u Antaliju. Sa nekim fudbalerima u narednim danima ćemo razgovarati o njihovom daljem statusu u Slogi, za neke naše igrače postoji interesovanje drugih klubova. U zavisnosti od toga tražićemo pojačanja, ali jedan od prioriteta u nastavku sezone biće nam da što više šansu pružimo mladim igračima, koji su ponikli na “Lukama” - istakao je Jagodić.

Dobojskog premijerligaša na proljeće očekuju bitke na tri fronta.

- Osim borbe za premijerligaške bodove, plasirali smo smo i u osminu finala Kupa BiH te u polufinale Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić”. Imamo lijep bodovni saldo i vjerujem da u preostala četiri kola, koliko je ostalo do kraja drugog dijela šampionata, možemo sačuvati tu poziciju. To bi ujedno i značilo da u treći krug ulazimo dosta relaksirani i sa dobrim šansama da u nastavku pokušamo uhvatiti priključak sa ekipama koje su ispred nas. Međutim, to nam neće biti imperativ. Naša želja je da pokušamo prvi put da osvojimo Kup RS, ali i da u slučaju povoljnog žrijeba izborimo plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Poslije toga igraju se po dvije utakmice i onda je sve moguće - dodao je Jagodić.

Jović pravi primjer

Redove Sloge u nastavku sezone sigurno neće nositi krilni napadač Toni Jović, koji je već potpisao za uzbekistanski Bunjodkor.

- Iako je na “Lukama” proveo samo tri i po mjeseca, Jović je svijetao primjer kako se za kratko vrijeme može ne samo dobro uklopiti u novu sredinu, već i pokazati kako se dobrim igrama može napraviti unosan transfer, prvenstveno za njega i njegovu porodicu. Sa njim smo se razišli na veoma lijep način, jer je za kratko vrijeme prirastao za srca svima u klubu. Želim mu mnogo sreće u nastavku karijere - istakao je Jagodić.

Utakmice i igrači

U prvim dijelu sezone po riječima trenera Vlade Jagodića obavljeno je 145 treninga.

- Na njima je prisutnost bila veća od 95 odsto, što me raduje. Kada računamo pripremne utakmice te prvenstvene, ali i one u dva Kupa, BiH i Republike Srpske “Dr Milan Jelić”, odigrali smo 30 mečeva u kojima smo ostvarili 16 pobjeda, tri remija i 11 poraza uz gol-razliku 39:39. Kada se izuzmu dva meča protiv Borca u kojima smo primili devet pogodaka i sa ovim segmentom smo jako zadovoljni. Jesenas sam na raspolaganju imao 31 igrača. Od njih čak 30 je odigralo bar po jednu utakmicu, a jedini bez učinka je mladi golman junior Sloge Ajdin Žilić. Moram istaći sjajan učinak Dejana Vidića i Tonija Jovića, koji su zajedno postigli 15 golova (deset i pet), ali i sjajne asistente Nikolu Dujakovića, Danila Šipovca, Zorana Karaća i Pavela Baranova - rekao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana