Trener Leotara Marko Maksimović poslije pobjede jasan: Ne zavisimo samo od sebe

D. P.
Trener Leotara Marko Maksimović poslije pobjede jasan: Ne zavisimo samo od sebe

TREBINjE - Fudbaleri Leotara zabilježili su vrijednu pobjedu u borbi za opstanak savladavši Tuzla siti sa 3:2, a šef stručnog štaba premijerligaša sa “Polica” Marko Maksimović smatra da o sudbini u preostala dva kola ne odlučuju sami, već da i ona zavisi od rezultata drugih rivala, koji se takođe nalaze u teškoj situaciji.

U velikoj bici dva kluba koja se bore za sačuvanje statusa gosti su poveli u 10. minutu golom Alekseja Nikitina, da bi samo šest minuta kasnije izjednačio David Čavić. Tuzla siti je do nove prednosti došao u 35. minutu pogotkom Irfana Hadžića, da bi u 44. minutu Zoran Milić izjednačio na 2:2. Pobjedu Trebinjcima u 75. minutu donio je “rezervista” Dejan Uzelac.

 - Svi smo znali kakva je važnost ove utakmice. Ovo je nama bila posljednja šansa da zadržimo nadu za opstanak. Bili smo mnogo bolji protivnik, kreirali smo dosta šansi, ali opet primimo dva gola iz prekida - rekao je Maksimović.

Osvrnuo se i na česte grške u odbrani svoje ekipe.

- Protivnici nam teško prave šanse, ali kako dignu prekid - tako daju gol. Ali moram da čestitam igračima kako su se vratili. Kreirali smo šanse, golman rivala je dobro branio, ali zasluženo smo stigli do preokreta. Ulazimo u posljednja dva kola sa nekim šansama da zadržimo status premijerligaša. Sada smo se izjednačili s Tuzla sitijem i imamo bolji međusobni skor na svojoj strani. Još smo živi, a da li ćemo i do kraja preživjeti ne zavisi samo od nas, već i od drugih stvari - dodao je Maksimović.

***

LEOTAR   3 (2)

TUZLA SITI   2 (2)

 

Strijelci: 0:1 Nikitin u 10, 1:1 Čavić u 16, 1:2 Hadžić u 35, 2:2 Milić u 44, 3:2 Uzelac u 75. minutu.

Stadion: “Police” u Trebinju.

Gledalaca: 600.

Sudija: Mateo Musa (Čitluk) 6,5.

Žuti kartoni: Čeliković, Gavrić, H. Karić, Ćorić, Mehidić, pomoćni trener Mujić (Tuzla siti)

Crveni kartoni: Srđan Kuljić (predstavnika Leotara) u 42. minutu, Eldin Hasanbegović (Tuzla Siti) u 66. minutu.

Igrač utakmice: Dejan Uzelac (Leotar) 7,5.

LEOTAR: Puletić 7, Milović 7, Prusina 7 (od 46. minuta Uzelac 7,5), Čubrilo 7, Milić 7,5 (od 67. minuta M. Karić -), Đajić 7 (od 86. minuta Milaković -), Cmiljanović 7, Čavić 7,5, Georgiev 7 (od 72. minuta Spaić -), Handžić 7, Aćimović 7. Trener: Marko Maksimović.

TUZLA SITI: Barkola 6,5, Čeliković - (od 23. minuta Gavrić 6,5), Mehidić 6,5, Nikitin 7, Hasanbegović 6,5, Ćorić 6,5, Karjašević 6,5 (od 79. minuta H. Karić -), Subašić 6,5 (od 79. minuta Nukić -), Mešinović 6,5 (od 46. minuta Mišić 6,5), Kuzmanović 6,5, Hadžić 7 (od 62. minuta Mehmedović -). Trener: Milenko Bošnjaković.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana