Trener golmana Borca Siniša Mrkobrada vjeruje u mlade čuvare

D. D.
Trener golmana Borca Siniša Mrkobrada vjeruje u mlade čuvare

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac baš nema sreće sa povredama golmana u ovoj godini. Trenutno su čak tri čuvara mreže van stroja, tako da će šansu u posljednja dva kola jesenje polusezone dobiti mladi David Stjepanović.

Prvo je Bojan Pavlović pred meč s Austrijom morao na operaciju slijepog crijeva, zatim se u revanšu povrijedio Nikola Ćetković. Banjalučani su zatim reagovali i doveli sjajnog Milana Mijatovića, ali je i on zaradio povredu u reprezentaciji i na sve to je Bojan Pavlović povrijedio ložu.

Trener golmana Siniša Mrkobrada ističe da nema mjesta kukanju te da vjeruje u mlade golmane.

- David Stjepanović je prošle sezone branio u Slobodi iz Mrkonjić Grada i da mu je neko rekao da će braniti ove godine zvanične mečeve za Borac, mislim da ne bi vjerovao. Dobiće šansu u narednim mečevima i sad je da nama da ga što bolje pripremimo. Priključili smo i golmane juniorskog tima. Talentovani su i dobro rade, tako da nastojim da ih ne opteretimo - izjavio je Mrkobrada.

Stjepanović je već dobio šansu u duelu protiv Sloge u Modriči, kada je zamijenio Pavlovića, tako da je skinuo taj pritisak. Već zna šta se od njega očekuje u ovoj konkurenciji.

- Od njih niko ne očekuje da budu heroji u ovim mečevima, već da racionalno brane. Naša ekipa može da se pohvali malim brojem primljenih golova, što je, pored golmana, zasluga čitavog tima, tako da je na Davidu da sluša saigrače koji će mu maksimalno pomoći i vjerujem da može uspješno da odgovori zadacima. Ovo im je šansa da se dokažu i pokažu na najvišem nivou stručnom štabu i nama, da vidimo koliko oni mogu - dodao je Mrkobrada.Pored Stjepanovića, pripremama prvog tima priključeni su i golmani iz juniorskog tima. Nikola Grujić je već bio u sastavu za duel protiv Austrije u Beču i standardan je na golu juniorske ekipe, tako da će najvjerovatnije biti na klupi seniora za preostale mečeve. Do kraja jesenjeg dijela polusezone Banjalučani koji su već obezbijedili prvo mjesto za zimsku pauzu, imaće dva gostovanja i to protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku, te u Posušju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana