Sloga gostuje u Mostaru: Jagodića brinu ponovljene greške

Glas Srpske
Sloga gostuje u Mostaru: Jagodića brinu ponovljene greške

DOBOJ - Trener Sloge Vlado Jagodić zabrinut je zbog grešaka koje se ponavljaju u igri tima. Dobojska ekipa vezala je četiri poraza u svim takmičenjima, ali to nije za brigu jer su igrali protiv veoma jakih ekipa.

Ispadanje od Zrinjskog u Kupu BiH nije sigurno tragedija, a ekipa je i dalje na odličnoj poziciji u Premijer ligi.

Ipak Jagodić ističe da mu se ne sviđaju neke stvari u igri njegovog tima koje je uporno pokušavao da ispravi. Sloga će utakmicom protiv Veleža da završi veoma gust raspored takmičenja.

- Utakmicom protiv Veleža završavamo veoma naporan dio sezone u kojoj smo imali i težak raspored. Igrali smo na tri fronta i bilo je veoma teško odmoriti ekipu i rasporediti snagu za sva takmičenja. Ne brine mene trenutni položaj na tabeli, to je izuzetno uspješno. Nije sramota ispasti od Zrinjskog u polufinalu Kupa BiH, imamo Kup Republike Srpske što je naš cilj da ga osvojimo. Ovo što nam se događa u posljednje vrijeme, da ponavljamo određene greške, brine mene kao trenera, a najviše me brine neefikasnost u posljednje vrijeme. Bez toga se ne može razmišljati ni o neriješenom rezultatu - rekao je Vlado Jagodić.

Dodatni problem svakako će biti činjenica da Velež igra veoma kvalitetno i da se bori za izlazak u evropska takmičenja. Ekipa su koja teško prima golove na domaćem terenu.

- Veoma težak teren za vađenje. Još mi je urezana utakmica koju smo tamo izgubili 4:2. Te greške koje smo tamo pravili ponavljaju nam se i sada. Ne smijemo dozvoliti sebi da primamo golove iz prekida, ali se dogodilo. Nisam ja očekivao da ćemo protiv Zrinjskog napraviti pet stopostotnih šansi, ali iz dvije-tri ako se postigne pogodak utakmica se može odvesti u neizvjesnost - dodao je trener Sloge.

Dobojski klub želi da na ovom meču prekine seriju neuspjeha. Jasno je da je ekipa umorna nakon iscrpljujućeg ritma.

- Željeli smo da igramo u tri takmičenja, da znamo na šta možemo računati od ljeta i sad plaćamo danak tome. To nije smak svijeta. Što je najgore, ono što smo imali uigrano poremetilo nam se zbog raznoraznih izostanaka. Ekipa je totalno potrošena i jedva čekamo sedmicu za normalan rad - istakao je Jagodić.

Za utakmicu protiv Veleža roviti su Mladen Veselinović i Zoran Karać čiji je nastup neizvjestan, dok nema odranije povrijeđenog Dejana Vidića za kojeg je sezona završena.

Raspored mečeva 28. kola, utorak: Igman - GOŠK (16 časova), Velež - Sloga (18 časova), Željezničar - Široki Brijeg (20.30), srijeda: Zvijezda 09 - Tuzla siti (16), Borac - Posušje (18), Zrinjski - Sarajevo (20.30 časova).

A table with numbers and lettersDescription automatically generated

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana