Si-En-En: Porodicama iranskih fudbalera prijeti zatvor ako ne budu pjevali himnu

Tanjug
Foto: Agencije

DOHA- Članovima porodica iranskih fudbalskih reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu prijeti zatvor i mučenje ukoliko se igrači ne budu dolično ponašali pred današnju utakmicu protiv SAD, odnosno ukoliko ne budu pjevali himnu, rekao je izvor uključen u obezbjeđenje utakmica.

Nakon odbijanja iranskih igrača da pjevaju nacionalnu himnu na prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu protiv Engleske 21. novembra, izvor je rekao za Si-En-En da su igrači pozvani na sastanak sa pripadnicima Korpusa iranske revolucionarne garde (IRGC). 

Izvor je rekao da je iranskim fudbalerima rečeno da će se njihove porodice suočiti sa nasiljem i mučenjem ako ne budu pjevali nacionalnu himnu ili ako se pridruže bilo kakvom političkom protestu protiv režima u Teheranu.

Fudbaleri su pjevali himnu pred drugu utakmicu protiv Velsa prošlog petka, u kojoj je Iran pobijedio sa 2:0.

Izvor, koji pažljivo prati iranske bezbjednosne agencije koje djeluju u Kataru tokom Svjetskog prvenstva, rekao je da je na desetine oficira iz IRGC-a angažovano da nadgledaju iranske igrače kojima nije dozvoljeno da se miješaju sa ljudima van tima ili da se sastaju sa strancima.

Iran i SAD sastaju se danas u ključnom meču Grupe B na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana