Mlađi pioniri Željezničara napravili fantastičan rezultat

Darko Dragičević
Mlađi pioniri Željezničara napravili fantastičan rezultat

DOBOJ - Mlađi pioniri Fudbalskog kluba Željezničar iz Doboja napravili su fantastičan rezultat u Omladinskoj ligi, grupa zapad. Naime, mladi fudbaleri su takmičenje u jesenjem dijelu sezone završili sa maksimalnim učinkom od 18 pobjeda.

Rezultat svakako dobija na značaju ako se zna da seniorska ekipa Željezničara igra u Regionalnoj ligi, grupa centar. Ipak, kvalitetan i predan rad mladih igrača i stručnog štaba sa trenerom Danijelom Vukovićem na čelu donio je rezultat za pamćenje.

Mlade Dobojlije su u Omladinskoj ligi savladale i mlađe kategorije premijerligaških ekipa poput Borca i Sloge, te prvoligaša Željezničara ST, Kozare i Rudar Prijedora.

Rezultat nije došao preko noći, već je plod dobrog rada u prošle dvije godine. Tada je došlo do smjene na čelu kluba pa je nova uprava “zasukala rukave” i počela da pravi rezultate. Sklopljena je saradnja sa Školom fudbala Ačko iz Doboja, gdje su djeca iz pomenute škole dobila priliku da fudbalski razvoj nastave u redovima dobojskih “plavih”.

Uz djecu iz ŠF Ačko, rad sa mlađim selekcijama Želje preuzimaju licencirani i kvalitetni treneri iz ŠF Ačko. Kroz dvije godine kontinuiranog kvalitetnog rada nove uprave, trenera, djece i na kraju uz podršku roditelja, počeli su se ubirati plodovi tog rada, a to su, djeci najbitnije, pobjede!

- Dječaci su vrijedni, radni i redovni na treninzima, što je odlika ove generacije. Uz kvalitet koji je nesporan, postignuti rezultat je realan i očekivan. Sa dječacima koje sam vodio u ŠF Ačko i koji rade sa mnom već četiri-pet godina odlično se poznajem i jednostavno se zna u detalje ko šta treba, može i zna da radi. Poslije dvije godine formirana ekipa liči na veliku porodicu, što je na kraju i glavni razlog sjajnih rezultata. Tu moram dodati i moju odličnu saradnju sa trenerom gospodinom Begom Čabrićem koji zajedno sa mnom radi sa ovom generacijom te nam svojim iskustvom mnogo pomaže - rekao je trener Danijel Vuković.

Da dječaci iz Doboja imaju veliki potencijal, pokazale su i prijateljske utakmice sa vršnjacima u inostranstvu. Naime, ekipa je osvajala turnire u Češkoj, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj.

- Ono što je suština i što je nama bitnije od rezultata i golova, jeste ponašanje dječaka. Moram reći da su svi primjerni, kulturni dječaci i u školskim obavezama odlični kao i na terenu!  Pobjeda nas svih koji radimo sa njima jeste da što više djece zavoli sport, ne mora to biti direktno fudbal, te da u istom ostane što duže kako bi se zdravije razvijali, družili sa djecom koja imaju ista interesovanja i na taj način što više djece sklonili sa ulice i zadržali na sportskim terenima - dodao je Vuković.

Mladi stručnjak svakodnevno radi i na svojoj dodatnoj edukaciji. Tako trenutno polaže B licencu u Fudbalskom savezu BiH. U svom radu ima veliku podršku Bege Čabrića jer trenutno u ovoj kategoriji ima više od 40 mališana.

Remi protiv Zvezde

Da mlađi pioniri Željezničara i te kako imaju šta da pokažu i van granica Republike Srpske, pokazali su brojni turniri i prijateljski mečevi. Tako su Dobojlije u Banjaluci odigrale neriješeno (1:1) protiv šampiona Srbije, ekipe beogradske Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana