Miloš Perović pojačao Laktaše: Znam kako se osvajaju titule!

Darko Pašagić
Miloš Perović pojačao Laktaše: Znam kako se osvajaju titule!

LAKTAŠI - Novi član Laktaša postao je doskorašnji napadač BSK-a Miloš Perović, koji vjeruje da će i u novom dresu nastaviti da trese protivničke mreže i tako pomogne klubu da ostvari zacrtane ciljeve među kojima je svakako najveći osvajanje titule i povratak na premijerligašku scenu.

Perović je u sezoni 2021/22. noseći dres Krupe bio najbolji strijelac prvoligaškog karavana, a poslije njega igrajući upravo za Laktaše to su bili Bojan Marković i Milan Šikanjić.

- Taj podatak dovoljno govori da je sada ponovo došao red na mene, ali i da treću sezonu zaredom najbolji strijelac Prve lige bude upravo iz redova Laktaša. Znam da se to od mene očekuje i učiniću sve da tako i bude - naglasio je Perović.

Iako je svjestan da dolazi u sredinu koja ima veoma visoke ambicije rekao je da se ne boji izazova.

- Veoma brzo sam se dogovorio sa čelnicima Laktaša da pojačam njihove redove i siguran sam da ću pomoći novom klubu da dođemo do prvog mjesta, jer sam sa Krupom već naučio kako se to radi. Dva puta sam sa četom iz kanjona Tijesno bio šampion Prve lige, vrijeme je da to postanem i sa Laktašima. Sigurno je da do toga nećemo lako doći, jer ima još dosta ekipa, koje će imati iste planove, ali nadam se da ćemo uspjeti - samouvjeren je Perović.

Već je poznato da pripreme Laktaša za novu sezonu počinju 25. juna, kada će se znati kompletan igrački kadar sa kojim raspolaže šef stručnog štaba Miljan Bajić.

- Prošle sezone Laktaši su imali odličnu ekipu i za to ne treba da čudi što su bili drugi. Nadam se da će iz tog tima ostati kostur ekipe, kao i da ćemo se mi novajlije dobro uklopiti. Ako tako bude onda je i ostvarenje cilja veoma blizu - nastavio je Perović.

Iako je u prošloj sezoni noseći dres popularnih “romantičara” postigao 19 pogodak nije zadovoljan.

- Mogao sam više kao pojedinac, ali i BSK kao ekipa. Međutim, kada se zna da su Banjalučani ispunili zacrtani cilj, a to je bio opstanak, ali i da sam bio drugi strijelac lige i nije tako loše. Vjerujem da ću narednom šampionatu biti još ubojitiji, ali da će me u tome pratiti novi saigrači - dodao je Perović.

Brazilci

Da u Laktašima veoma ozbiljno pristupaju narednom prvenstvu govori podatak da je Miloš Perović već treće pojačanje za narednu sezonu. Prije njega članovi Laktašana postala su dvojica Brazilaca, Rikardo Souza Oliveira i Ivo Mendeš da Silva, koji su u drugom dijelu prošle sezone nosili dres novog prvoligaša, trnske Sloge. Riječ je o dvojici napadača, koji su se pokazali kao rasni golgeteri i sigurno će uz Perovića biti udarne igle napada Laktaša u narednoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana