Istorija se piše u Tesliću

D.K.
Istorija se piše u Tesliću

TESLIĆ - Prvi, istorijski 3x3 turnir u fudbalu, u Republici Srpskoj počinje danas u Tesliću i traje do nedjelje. Ovaj novi format fudbala, inspirisan 3×3 basketom, donosi uzbuđenje na posebno opremljenom terenu.

Ekipa se sastoji od tri igrača i jedne zamjene, a mečevi traju dva puta po osam minuta. Očekuje se da će se ovaj turnir proširiti na ostale gradove i opštine u Srpskoj. Pobjednici lokalnih turnira imaće priliku da se takmiče na međunarodnom nivou u narednim godinama.

Čelni čovjek teslićkog turnira, Đorđe Škrebić za "Glas Srpske" istakao je da je sve spremno za početak turnira, koji je predviđen u 16 časova.

- S obzirom da je ovo novo takmičenje kod nas u Republici Srpskoj, da se održava prvi put, vladala je velika zainteresovanost na lokalnom, ali i na nivou cijele Srpske, odnosno BiH.  Imamo prijaljenih po 16 juniorskih i seniorskih ekipa. Igra se prvo grupna, pa eliminaciona faza. Imamo bogat nagradni fond. Pobjednička ekipa u seniorskoj konkurenciji osvojiće novčanu nagradu od 1500 maraka, dok će najbolji juniorski sastav biti bogatiji za 800 KM. Nakon Teslića, karavan 3x3 fudbala seli se u Prnjavor, a mislim da će kroz koju godinu osvojiti cijelu Republiku Srpsku - rekao je Škrebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana