"Glas" na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju: Čudo i nakon 32 godine! (FOTO, VIDEO)

Dejan Kondić
"Glas" na stadionu "Sveti Nikola"
Foto: Dejan Kondić | "Glas" na stadionu "Sveti Nikola"

BARI - Ekipa "Glasa Srpske" posjetila je danas grad Bari i stadion "Sveti Nikola" u tom gradu, na kojem je Crvena zvezda, prije tačno 32 godine postala šampion Evrope.

I našu ekipu kao tadašnjeg šampiona Jugoslavije pogledala je sreća, iako na početku ništa nije obećavalo da će tako biti.

Odmah po ulasku na glavni ulaz na stadionu, neljubazna gospođa koja tu radi, kratko i "resko" nam je rekla da ne postoji ni promil šanse da uđemo na teren i napravimo nekoliko fotografija.

Isto to nam je, koji minut kasnije, potvrdio još jedan gospodin koji radi na ulazu. Bio je ljubazan, dodavši da su svi ulazi zaključani.

- Nema šanse da uđete, nažalost, niti kod nas postoje organizovane posjete. Prvi tim je u Bolcanu, igra večeras protiv Sudtirola prvi meč polufinala plej-ofa za ulazak u Seriju A - naglasio je gospodin Đovani.

U mentalitetu našeg čoveka ne postoji opcija da odustane. Odlučili smo da napravimo krug oko "Svetog Nikole".

I onda čudo! Kao da je jedan od najvećih srpskih svetaca pogledao našu ekipu, koja se nije predala, uprkos (ne)mogućoj misiji.

Jedna kapija bila je otvorena za radnike koji rade na održavanju stadiona. Dar s neba smo iskoristili. Prošli smo pored radnika i njihovog "poslovođe" koji je pričao na telefon. Razmišljali smo da nam je on posljednja prepreka. Međutim, nije nas ni pogledao.

Ušli smo! Sunce nas je obasjalo, teren kultnog stadiona i one grandiozne tribine bile su pred nama.

Uspjeli smo uslikati fotografije koje gledate.

Zahvalni "Svetom Nikoli", uz osmjeh zadovoljstva napustili smo stadion obavljenog posla.

Čini se da definitivno ima nešto u ovom Bariju na današnji dan i nakon 32. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana