Fudbalski savez Republike Srpske: Neizvjesno ko će biti 18. prvoligaš

D. P.
Fudbalski savez Republike Srpske: Neizvjesno ko će biti 18. prvoligaš

BANjALUKA - Šampion Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, Sloga iz Trna, iako je igrama na terenu zaslužila povratak među prvoligaše, gotovo je sigurno da se neće od naredne sezone naći u odabranom društvu. Iako rukovodstvo ovog kluba ulaže maksimalne napore da obezbijedi svu potrebnu papirologiju za dobijanje licence, neće u tome uspjeti, tako da je neminovan čin odustajanje od višeg ranga.

Zbog toga se sada Fudbalski savez Republike Srpske našao u problemu, jer se još ne zna ko će biti 18. prvoligaš, a konačna odluka biće donesena u četvrtak, 27. juna, kada će se održati sjednica Izvršnog odbora FS RS. Od ekipa iz grupe zapad zbog teške materijalne situacije želju za višim rangom izrazila su samo dva kluba.

To su Tekstilac iz Dervente, koji je sezonu završio na 13. mjestu i novogradska Sloboda, koja je bila 15. i trebalo bi da se preseli među trećeligaše. Naravno, kandidat je i Alfa Modriča, koja je prvoligašku trku završila na 17. mjestu i trebalo bi da naredne sezone bude među drugoligašima. Šta će na kraju biti, ostaje da se vidi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana