Fudbaleri Borca pred revanš sa Bečlijama: Austriji respekt, ali idemo dalje

D.P.
Foto: D.P.

BANjALUKA – Fudbaleri Borca sa dosta optimizma dočekuju revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Austrije iz Beča, koji se igra sutra (četvrtak) od 20,30 časova na Gradskom stadionu.

Iako su u prvom susretu prošlog četvrtak poraženi sa 0;1 "crveno-plavi" vjeruju da disciplinovanom igrom mogu na pleća položiti velikog rivala i tako obezbjediti plasman u naredni krug takmičenja.

- Odmah po povratku iz Beča osjetili smo divnu atmosferu, vidjeli smo da čitav grad diše za Borac. Bilo je uživanje raditi ovu sedmicu, momci su dosta dobro to uradili i nadam se da će to prenijeti na teren. U prvom meču smo odigrali dosta dobro, možda je rezultat mogao da bude i drugačiji, ali nismo iskoristili svoje šanse. Austrija je dosta čvrsta ekipa, igraju sa dosta intenziteta i presinga – naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Očekuje dobru igru svog tima, ali i veliku podršku sa tribina, koja će njegovim izabranicima pomoći da budu još bolji na terenu.

- Posmatrali smo njihov susret protiv Šturma u prvom kolu Bundeslige u kojem su na svom terenu poraženi sa 0:3. Dobili su dva pogotka iz prekida i to bi mogla da bude šansa – nastavio je Marinović.

Na pitanje novinara da li će biti lakše igrati zato što u redovima gostiju više nema Harisa Tabakovića, koji je karijeru nastavio u berlinskoj Herti kormilar Banjalučana je kroz smijeh odgovorio:

- Bolje bi bilo da je Tabaković otišao prije sedam dana. On im je sigurno bio važan igrač i dobra je okolnost što on ne igra. Sada na raspolaganju imaju još dva mlada centarfora Muharema Huskovića i Romea Vučića, ali sigurno njihov trener ima još opcija u rukavu – dodao je Marinović.
Novajlija u redovima Borca Nemanja Mihajlović oduševljen je atmosferom u Banjaluci, koja vlada pred ovaj susret, ali i navijanjem simpatizera Borca u Beču na prvom susretu.

- Koristim ovou priliku da se javno zahvalim navijačima za navijanje u Beču, jer su nam bili dodatni vjetar u leđa. Očekuje da tako bude i na Gradskom stadionu. Sa dobrom podrškom sve je moguće. Zato Austriji respekt, ali mi idemo dalje – naglasio je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana