Fudbaler Borca Stefan Marčetić dugo će pamtiti meč na “Koševu”: Dva gola kao iz snova

Darko Pašagić
Fudbaler Borca Stefan Marčetić dugo će pamtiti meč na “Koševu”: Dva gola kao iz snova

BANjALUKA - Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH na “Koševu” između Sarajeva i Borca za mladog 17-godišnjeg napadača Banjalučana trebalo je da bude još jedna od onih koje će posmatrati sa klupe, upisan među 22 imena u zapisniku, a pretvorila se u meč iz snova.

Ovaj mladić, rođen 2. decembra 2006. godine u Prijedoru, sa dva gola je potopio Sarajlije te bio najzaslužniji za pobjedu od 2:1 i prolaz u polufinale najmasovnijeg takmičenja (prvi meč na Gradskom stadionu u Banjaluci 0:0). A koliko su domaćini bili nemoćni da se igrački suprotstave ekipi Borca, najbolje govori podatak da su na nagovor predsjednika kluba Ismira Mirvića, šefa stručnog štaba Simona Rožmana i sportskog direktora Senijada Ibričića u prvom minutu sudijske nadoknade izašli sa terena ne dočekavši kraj meča, pa glavnom arbitru Mateu Musi iz Čitluka nije ostalo ništa drugo nego da “dune u pištaljku” i tako prekine ovu lakrdiju Sarajlija.

Iako su se na sve načine trudili da budu u centru pažnje, domaći u tome nisu uspjeli, jer ih je zasjenio Marčetić golovima u 23. i 60. minutu.

- Nisam mogao ni da zamislim da ću zaigrati na ovoj utakmici, a tek da ću postići dva pogotka, koja su Borac odvela u polufinale Kupa BiH. Međutim, dan prije utakmice šef stručnog štaba Vinko Marinović mi je rekao da ću igrati od prvog minuta, jer želi da vidi koliko mogu da se nosim na terenu sa mnogo iskusnijim igračima - rekao je Marčetić, koji je ove sezone u Premijer omladinskoj ligi BiH, U-19, postigao devet pogodaka.

Iako je znao koliki je ulog u ovom duelu, nije se nimalo uplašio.

- Nije bilo nikakvog straha, jednostavno sam želio da se pokažem u što boljem svjetlu i plod toga su dva gola, koja su pokazala da Borac računa na mlade, jer su kod oba učestvovali igrači zaštićenog godišta. Kod prvog pogotka loptu mi je dodao Enver Kulašin. Malo sam krenuo naprijed, a onda  negdje sa 16 metara šutirao i na opšte iznenađenje svih ona je završila u golu. Kod drugog gola centrirao je David Vuković. Ponovo sam se našao na pravom mjestu i glavom smjestio loptu u mrežu. Sve trojica smo igrači zaštićenog godišta, tako da Borac ne treba da brine za budućnost - nastavio je Marčetić.

Vjeruje da će u nastavku sezone ova dva gola biti prava preporuka da dobije još pokoji put priliku, bilo u Premijer ligi, bilo u Kupu BiH.

- Vrijeme radi za mene, ali nadam se da ću dobiti još koji put šansu. Znam da su u svakom narednom meču ulozi sve veći i veći, jer svi u klubu želimo da se ove sezone dočepamo duple krune. Na dobrom smo putu da to ostvarimo i nadam se da ćemo izdržati do kraja - naglasio je Marčetić.

Ne treba da zaboravimo da je ovaj mladić debitovao za prvi tim Borca prošle sezone.

- Bilo je to 11. marta u duelu protiv Tuzla sitija, kada sam na terenu proveo četiri minuta. U tom meču postao sam najmlađi debitant Borca u Premijer ligi BiH. Tog dana sam imao 16 godina, tri mjeseca i deset dana i nadmašio sam dotadašnji rekord današnjeg kapitena Srđana Grahovca (debitovao protiv Laktaša 1. avgusta 2009, kada je imao 16 godina, deset mjeseci i 13 dana). Odigrao sam i cijeli susret posljednjeg kola prošle sezone protiv dobojske Sloge. To su utakmice koje ću vječno pamtiti, a među njima će sigurno biti i ova sa “Koševa” - dodao je Marčetić.

Tako se Borac pridružio dobojskoj Slogi i mostarskom Zrinjskom u polufinalu Kupa BiH, a posljednji, četvrti učesnik ove faze takmičenja bio je poznat poslije sinoćnjeg revanša između Veleža i Širokog Brijega (prvi meč 1:2).

Prijedor

Revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH pomno je gledana i u rodnom gradu Stefana Marčetića Prijedoru. Na jednoj od fotografija na društvenim mrežama vidi se kako njegove pogotke burno proslavljaju majka Biljana i djed Milan. Kao što je poznato, Marčetić je prve fudbalske korake napravio u Školi fudbala FK Radnik Urije, a prvi trener bio mu je nekadašnji fudbaler Slaviša Kralj. Prije tri i po godine Marčetić je došao u redove Krupe, a poslije šest mjeseci postao je član Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana