Džeko se predomislio oko ugovora s Interom, čeka se odluka predsjednika

GS
Džeko se predomislio oko ugovora s Interom, čeka se odluka predsjednika

Prema pisanju Gazette delo Sport bh. napadač Edin Džeko spreman je pristati na novi jednogodišnji ugovor s Interom, iako je mjesecima insistirao na dvogodišnjoj saradnji.

 Dijamantu ugovor s Nerazurima ističe na kraju sezone, a do sada nije bilo značajnijeg napretka u pregovorima oko eventualnog produženja.

Ipak, milanski list u današnjem printanom izdanju tvrdi da je Džeko spreman da ostane na Meazzi još jednu sezonu. Prvobitno je tražio dvogodišnje produženje, ali se čini da se u posljednjih nekoliko sati predomislio i prihvatio jednogodišnje produženje s Interom.

Njegova odluka je ubrzala pregovore o novom ugovoru, a sve što nedostaje je zeleno svjetlo i odobrenje predsjednika Stevena Zhanga koje bi moglo stići u narednim sedmicama.

Između ostalog, Džeko bi trebao dobiti platu od oko pet miliona, što je približno uslovima koje ima u aktuelnom ugovoru.

Već je najavljeno da će se Romelu Lukaku vratiti u Cheslea na kraju sezone po isteku posudbe, a Liverpoolov Roberto Firmino i Marcus Thuram iz Borusije Menhengladbah su na listi želja Nerazzurra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana