Brazil bez Nejmara i Danila protiv Švajcarske

GS
Foto: Tanjug/AP

Brazilski fudbaler Nejmar neće igrati u predstojećoj utakmici protiv Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u duelu sa Srbijom povrijedio skočni zglob, potvrdio je ljekar reprezentacije Rodrigo Lasmar.

Kako je prenio Fudbalski savez Brazila, Lasmar je naveo da je Nejmar zadobio „povredu bočnog ligamenta” skočnog zgloba, dok je defanzivac Danilo takođe zadobio uganuće.

- Nećemo imati ova dva igrača za naš sljedeći meč, ali oni nastavljaju liječenje sa ciljem da se oporave na vrijeme za ostatak takmičenja - rekao je on.

Brazil je u četvrtak pobijedio Srbiju sa 2:0 u prvom kolu na Svetskom prvenstvu, a Nejmar je povrijedio desni skočni zglob poslije duela sa Nikolom Milenkovićem.

On je poslije tog starta igrao još 10 minuta, ali je zamijenjen 10 minuta prije kraja utakmice.

Selektor Brazila, Tite, kazao je nakon meča da je optimističan i da je siguran da će Nejmar i dalje igrati na Mundijalu u Kataru.

Doktor tima Rodrigo Lasmar je poslije utakmice rekao da je prerano da se zna težina povrede. On je naveo da su počeli lečenje čim je Nejmar napustio teren, prenosi Žurnal

Fudbalska reprezentacija Brazila će u ponjedeljak od 17 časova u drugom kolu Grupe G igrati protiv Švajcarske, a Srbija će od 11 časova igrati protiv Kameruna.


Oglasio se Nejmar nakon povrede

"Ponos i ljubav koju osećam noseći ovaj dres ne može da se objasni. Da mi je Bog dao da biram gdje ću se roditi, bio bi to Brazil. Ništa mi nije dato na tacni, uvijek sam morao da jurim za svojim snovima i životnim ciljevima. Nikada nikome nisam želio zlo, a pomagao sam onima kojima je to bilo potrebno. Danas je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri i to ponovo na Svjetskom prvenstvu. Povrijeđen sam. Boleće, ali sam siguran da ću dobiti šansu da se vratim i učiniću sve da pomognem svojoj zemlji, saigračima i samom sebi. Tako dugo čekanje da bi me neprijatelj olako skrajnuo? Nikada! Ja sam sin svemogućeg Boga i moja vjera je beskonačna", napisao je Nejmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana