Bože Vukoja, fudbaler Zvijezde 09, za “Glas Srpske”: Pobjeda koja daje nadu

Darko Pašagić
Bože Vukoja, fudbaler Zvijezde 09, za “Glas Srpske”: Pobjeda koja daje nadu

BANjALUKA - Puna tri i po mjeseca fudbalera Zvijezde 09 čekali su na drugu pobjedu ove sezone u Premijer ligi i konačno su je dočekali. Savladali su ni manje ni više nego aktuelnog šampiona BiH Zrinjski sa 2:1 i pokazali da se neće predavati dok god ima nade u borbi za opstanak.

Jedan od junaka domaće ekipe u ovom susretu bio je ofanzivni fudbaler Bože Vukoja, koji je u 50. minutu doveo premijerligaša iz etno-sela Stanišići u prednost od 1:0. To je bila najava možda i najvećeg iznenađenja u dosadašnjem dijelu prvenstva, poslije kojeg se zna dva kola prije kraja polusezone da će banjalučki Borac na zimsku pauzu otići kao jesenji šampion.

- Svi smo zaslužni za ovaj veliki trijumf. Ova tri boda nam ništa neće značiti, ako ne uđemo u seriju dobrih rezultata, ali će sigurno svima u klubu vratiti poljuljano samopouzdanje - naglasio je Vukoja, koji je u redove Zvijezde 09 došao sredinom septembra i bio mu je ovo prvi premijerligaški trijumf sa novim klubom.

U brojnim mečevima ove jeseni fudbaleri iz etno-sela Stanišići igrali su dobro, ali jednostavno nisu imali sreće da to krunišu osvajanjem boda ili tri.

- Najbolji primjer za to su susreti protiv GOŠK-a, Sloge i Tuzla Sitija. Teško je poslije takvih mečeva bilo dići glavu i krenuti dalje, ali eto smogli smo snage i sada smo protiv Mostaraca nagrađeni za to. Međutim, moram istaći da smo u ovoj utakmici svih 90 minuta bili na visokom nivou i da smo uspjeli da u potpunosti neutrališemo igru Zrinjskog - nastavio je Vukoja.

Do kraja jeseni Zvijezda 09 ima još dvije domaće utakmice, prvo protiv Borca, a potom Širokog Brijega.

- Banjalučani ove sezone igraju stvarno veoma dobro i u sjajnoj su seriji. Jednostavno su bez premca. Naravno da nismo u situaciji da im prijetimo, ali pokušaćemo sve da priredimo još jednu senzaciju. Slična je situacija i sa Širokim Brijegom, mada moram priznati da moj bivši klub kako prvenstvo odmiče iz kola u kolo pruža nešto lošije partije - rekao je Vukoja.

Smatra da bez obzira na ishod te dvije utakmice ništa neće biti izgubljeno.

- Naravno da bi bilo sjajno ostvariti što bolje rezultate, ali u drugom dijelu sezone ima još 15 utakmica. Moramo se svi zajedno maksimalno koncentrisati na zimske pripreme, obaviti ih što bolje i onda na proljeće u svaki meč ući kao kvalifikacioni. Naša ekipa ima potencijala, ali je jasno da je ljetos bilo dosta novajlija, koji su dolazili postepeno, tako da nam je svima zajedno trebalo dosta vremena da se uigramo. Tu su u u najgorem položaju bili naši treneri. Prvo Mihajlo Jurasović, koji je dao sve od sebe, ali jednostavno, kao i svi mi, nije imao sreće. Sada je u sličnoj situaciji Darko Milisavljević i nadam se da će ta promjena izazvati pozitivan šok te da pobjeda protiv Zrinjskog neće ostati uzaludna - istakao je Vukoja.

Pohvalio je optimalne uslove za rad u premijerligašu iz etno-sela Stanišići.

- Od prvog dana svi u klubu se trude da svim igračima maksimalno izađu u susret i na tome nam mogu pozavidjeti mnogo jači klubovi. Bila bi šteta da Zvijezda 09 ne uspije da sačuva premijerligaški status, jer su uslovi za rad i treniranje ovdje stvarno idealni - dodao je Vukoja, kome je gol protiv Zrinjskog bio prvenac u dresu Zvijezde 09.

Kvalitet

Bože Vukoja prije dolaska u redove Zvijezde 09 nosio je četiri godine dres Širokog Brijega u kojem je i ponikao. Jedno vrijeme bio je član GOŠK-a iz Gabele, ali i hrvatskog Neretvanca iz Opuzena.

- Dobro poznajem prilike u Premijer ligi i mogu da kažem da je iz sezone u sezonu sve kvalitetnija. Sve više je kvalitetnih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, ali i igrača iz inostranstva. Mnogo se radi i na infrastrukturi, tereni su sve bolji i bolji, tako da sam siguran da će kvalitet Lige i u narednim sezona biti još bolji - naglasio je ovaj 25-godišnji ofanzivni fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana