Borac putuje u Sarajevo: Sa "Koševa" se vidi titula!

Darko Pašagić
Borac putuje u Sarajevo: Sa "Koševa" se vidi titula!

BANjALUKA - Za fudbalere Borca nema odmora i već danas od 20.45 časova na stadionu "Koševo", čeka ih novi derbi u 27. kolu Premijer lige, poslije kojeg bi se još više mogli približiti osvajanju duple krune.

Izabranici Vinka Marinovića već su u finalu Kupa BiH, a sedam kola prije kraja šampionata imaju sedam bodova više od Zrinjskog, tako da bi povoljan rezultat u okršaju sa Sarajevom Banjalučane još više približio ostvarenju cilja.

- Iza nas je ritam utakmica srijeda-subota na koji smo već navikli i naučili da se nosimo s tim. Meč protiv Sarajeva biće peti okršaj sa istim rivalom ove sezone i u njemu ne bi trebalo da bude nikakvih nepoznanica. Očekuje nas zahtjevna utakmica jer je rival podigao formu i pet mečeva je bez poraza. Međutim, iza nas su dobri rezultati i želim da nastavimo u istom ritmu kako bismo se još više približili našem konačnom cilju - rekao je Marinović.

Dva prvenstvena duela završena su identičnim rezultatom 1:1, a interesantno je da je u oba gost prvi dolazio do prednosti, a onda je domaćin u sudijskoj nadoknadi stizao do boda. Borac i Sarajevo odigrali su i dva meča u četvrtfinalu Kupa BiH.

Poslije 0:0 na Gradskom stadionu u Banjaluci, "crveno-plavi" su do samog finiša revanša na "Koševu" imali prednost od 2:1, a onda su čelnici Sarajeva nezadovoljni suđenjem Matea Muse odlučili da povuku ekipu sa terena. Poslije toga Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH ovaj susret registrovala je službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, a domaćin je odlukom Disciplinske komisije FS BiH između ostalog kažnjen i oduzimanjem tri boda u prvenstvu. U ovom duelu Sarajlije će biti oslabljeni neigranjem kažnjenih Slaviše Radovića (crveni karton) i Nihada Čelika (tri žuta kartona).

- Dosadašnji dueli ove sezone pokazali su da pobjednika odlučuju nijanse. Tako će biti i ovoga puta, a dobra stvar za nas jeste to što nemamo nikakvih problema što se tiče igračkog kadra - dodao je Marinović.

U trofejnoj sali Gradskog stadiona potpisan je sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Borca i Naprijeda. Ugovor su potpisali direktor Omladinske škole "crveno-plavih" Saša Kajkut i član upravnog odbora drugoligaša sa Obilićeva Slaviša Gajić. Prioritetni cilj saradnje biće rad omladinskih škola i usavršavanje trenerskog kadra. Uprava Borca najavila je da neće putovati na utakmicu jer je navijačima kluba zabranjen dolazak na stadion.

Ostali parovi 27. kola, subota: Široki Brijeg - Igman (13.30 časova), Sloga - Zrinjski (16). Igrano u petak: GOŠK - Tuzla siti, Posušje - Željezničar, Velež - Zvijezda 09.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana