Borac (KD) ima jasan cilj u šampionatu Srpske: Od starta ka opstanku

D. D.
Borac (KD) ima jasan cilj u šampionatu Srpske: Od starta ka opstanku

KOZARSKA DUBICA - Fudbalski klub Borac krenuo je od starta priprema jako sa jednim ciljem, a to je da izbori opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Ekipa će u zimskom periodu da doživi značajne izmjene u odnosu na jesenji dio sezone.

Tako su tim već pojačali iskusni napadač Mladen Zgonjanin koji je igrao za Slobodu iz Novog Grada, a dolazi iz Njemačke gdje je igrao u nižim ligama. Pored njega tu su još tri mlada igrača koji će imati veliku šansu da se dokažu u narednom periodu. Napadač Ognjen Krneta je došao iz trebinjskog Leotara gdje nije imao pravu šansu, dok su na treninzima Davor Perić bivši član Rudar Prijedora i Ranko Janković iz Sloge Trn.

- Trenirali smo mi i u decembru sve kako bismo iskristalisali sastav. Jasno nam je da moramo da izvršimo korekcije u timu kako bi ekipa uspjela da ostvari glavni cilj, a to je da izborimo opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Pored toga izborili smo polufinale Kupa Republike Srpske. Sigurno da i u tom takmičenju želimo da budemo konkurentni i pokušamo da izborimo i finale. Doveli smo četiri igrača koji će nam pomoći da ostvarimo te ambicije, a do kraja sedmice očekujem još novih fudbalera kako bi do 21 . januara imali kompletan  tim i mogli nesmetano da radimo. Očekuje nas veliki broj kontrolnih mečeva kroz koje želimo da unaprijedimo igru kako bi na proljeće ostvarili željene ciljeve - istakao je trener Slobodan Starčević.

Borac će odigrati osam mečeva tokom timskih priprema. Rivali su Sloboda Mrkonjić Grad (27. januar), Borac U-19 (31. januar), BSK (3. februar),  FSA Prijedor (7. februar), Moslavina (10. februar), Naprijed (14. februar), Rudar Prijedor (17. februar), Jedinstvo Žeravica (24. februar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana