Bavarci spremaju desant na Madrid

GS
Bavarci spremaju desant na Madrid

MADRID - Fudbaleri madridskog Reala u srijedu kao favoriti dočekuju Bajern iz Minhena u revanš susretu polufinala Lige šampiona. Prvi susret u Bavarskoj završen je bez pobjednika - 2:2.

Domaća ekipajuri 15. titulu prvaka Evrope. Real je u prethodnoj rundi izbacio Mančester siti i vjeruje da može otići do kraja.

Udarni igrači Reala moraće biti u svom najboljem izdanju. Prije svega krilni napadači Rodrigo i Vinisijus. S druge strane, Bajern pokušava spasiti ovu sezonu u Ligi šampiona. Rezultati Bavaraca u Bundesligi i njemačkom kupu bili su razočaravajući, međutim svoje najbolje utakmice odigrali su upravo u elitnom klupskom takmičenju.

Sigurno je da Tuhel i sada nešto sprema. Problem je što Bavarci nisu uspjeli dobiti nijednu veliku utakmicu na strani, kada se uzme u obzir svako takmičenje u kojem je Bajern nastupao.

Izuzmemo li trijumf u grupnoj fazi protiv Mančester junajteda na “Old trafordu”, međutim i ta pobjeda može da se stavi pod lupu, s obirom kako “đavoli” igraju ove sezone, odnosno koliko su oni relevantan faktor da bi se nešto dokazalo. No, da se vratimo na Real, trener Madriđana, Karlo Anćeloti na raspolaganju neće imati samo Davida Alabu, koji je povrijeđen.

- Najvažnija utakmica nam je veoma blizu. Imamo veliku priliku, 90 minuta kod kuće za plasman u finale. Apsolutno ne postoji veća motivacija od toga. U odličnoj smo poziciji, kako u ligi tako i u ovom polufinalu - sada moramo da damo sve da bismo stigli na “Vembli” - kratko je poručio italijanski stručnjak.

Karlov kolega, Tomas Tuhel od bitnijih igrača biće lišen usluga Kingslija Komana, Rafaela Gereira i Boune Sara zbog povreda. Sa druge strane, dobra vijest za Bavarce jeste to što se Matijas de Liht vratio treninzima i biće od izuzetnog značaja, pogotovo kada se u obzir uzme slabo izdanje Kim Min Džeja protiv madridske ekipe u prvom meču polufinala.

- Situacija je sada jasna. Pobjeda u Madridu nas vodi dalje, na “Vembli”. Za mene je i dalje sve u igri, šanse su 50-50. Hajde da vidimo šta će se dešavati - rekao je Tuhel.

Utakmica na stadionu “Santijago Bernabeu” počinje u 21 čas.

Gvardiola

Uprava Bajerna nikako da pronađe novog trenera. Bilo je raznih glasina, ali još uvijek nije pao konačan izbor. Prva želja je bio Ćabi Alonso, ali je Španac odlučio ostati u Bajeru, otpalisu i Julijan Nagelsman te Ralf Rangnik. Oni najzagriženiji navijači Bavaraca bi velike trenere poput Pepa Gvardiole, koji je već radio u Bajernu od 2013. do 2016. godine, ali da li postoji šansa da se španski stručnjak vrati u Minhen? Španska konsultantska agencija za igrače i trenere “Taktikgrup”, koja brine o Gvardioli, ekskluzivno za “Skaj” je otkrila da je Pepu Bajern u srcu, ali ne želi da napusti Siti.

- Srećan je i ima ugovor do ljeta 2025. godine. Povratak u Bajern nije opcija - poručili su iz “Taktikgrupe”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana