Alen Medović, trener Kozare: Vjerovali smo u preokret

Darko Dragičević
Alen Medović, trener Kozare: Vjerovali smo u preokret

GRADIŠKA - Fudbaleri Kozare napravili su nestvaran preokret u 10. kolu Prve lige Republike Srpske. Ekipa iz Gradiške je već nakon 30. minuta gubila 3:0 na svom terenu, ali se nije predala u nastavku.

Trener Alen Medović je već u 35. minutu napravio izmjene, a onda je u drugom dijelu uslijedio veliki preokret. Kozara ne samo da se vratila u meč već je na kraju slavila pobjedu 4:3 kojom je prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede.

Interesovalo nas je šta je trener Medović rekao svojim igračima na poluvremenu i kako ih je motivisao da u nastavku izađu u potpuno drugačijem raspoloženju.

- Ne vjerujem u galamu, tako da nije bilo povišenog tona u svlačionici. Rekao sam im da gore ne možemo da igramo, ali da u nastavku moramo da izađemo na teren i pokažemo vjeru u preokret. Da operemo obraz i lice i da se iskupimo za ono loše što smo napravili. Izgledalo je to nestvarno, ali pokazuje da se lijepe stvari dešavaju ako vjeruješ u njih i kad poznaješ svoj tim. To je nauk ne samo za fudbal već i za kompletan život. Ako dobro radiš, vjeruješ u sebe, onda će te nagraditi. Znam svoju ekipu, zato sam i napravio promjene u 35. minutu koje su na kraju donijele rezultat - rekao je Medović.

On takođe ističe da nije bilo panike ni kad je rival poveo 0:3.

- Upravo u tim trenucima se pokazuje trener. Ne smiješ da u ekipu donosiš dodatnu nervozu, galamu. Lako je biti dobar kad ti rezultati idu naruku, ali treba biti takav kad loše krene. Treba ostati smiren i tražiti rješenje za izlazak iz krize i to smo pokazali na ovom meču - poručio je trener ekipe iz Gradiške.

Kozara je pred duel protiv Borca bila u seriji loših rezultata. Četiri meča u kojima nisu ostvarili pobjedu ipak nisu uzdrmala ekipu.

- Ima tu puno faktora koji utiču na igru. Evo, igraju se kvalifikacije, Hrvatska, koja je vrh svjetskog fudbala, doživjela je dva neočekivana poraza. Srbija ima sjajan tim i selektora pa su dva puta izgubili od Mađara. Mi smo i u tim mečevima bili veoma dobri, možda čak i bolji od rivala, ali nismo uspjeli da dođemo do trijumfa. Najbitnije je da ekipa ne klone nakon toga. To je najveći kvalitet ove ekipe. Imamo dobru atmosferu u ekipi i gledamo samo sebe. Vjerujemo u svoj rad i nema padanja i odustajanja. Upravo to nam je i donijelo preokret protiv Borca - istakao je mladi stručnjak.

Hong donosi energiju

Kozara u svom timu ima Japanca Takahašija i Korejca Honga.

- Uživam u radu s njima jer imaju sjajan voljni momenat i disciplinu. Kod njih to nekad pređe u fanatizam, što nije dobro. Drago mi je što su pokazali svoj kvalitet. Hong nam je sad dobio ulaskom dobru energiju i imao doprinos kod golova. Imao je problem sa povredom, ali sad se vraća. Takahaši je imao duži period adaptacije, ali je sve bolji i pokazuje kvalitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana