Ostanite vjerni sebi i otkrijte luksuz u sitnim detaljima

Glas Srpske
Ostanite vjerni sebi i otkrijte luksuz u sitnim detaljima

Slavna Koko Šanel bila je (i ostala) snažan autoritet za modu i ljepotu, stvarajući istoriju sa svojim modnim kreacijama i inovacijama.

Njeni savjeti o tome kako se izboriti za sebe i kako voditi život vrijedan divljenja još se rado koriste kao motivacija za životne promjene, pokazatelji ženske snage i čvrstoće karaktera. Njen stil može se s lakoćom primijeniti i na uređenje, čime se stvara enterijer karakterističan za Pariz i njegove stanovnike - jedinstven i elegantan. Donosimo vam sedam savjeta o uređenju enterijera koje bi vam i sama Koko dala.

 

Ostanite vjerni sebi

 

Što vaš dom govori o vama? Uređenje doma produžetak je vašeg ličnog stila i vaše porodice pa je tako važno da pri izboru namještaja i ukrasa odabirete ono što vam se zaista sviđa i imate na umu kako će se to uklopiti u cjelokupni enterijer. Kupujte predmete zbog kojih ćete se smiješiti dok boravite u svojem prostoru, nemojte pokleknuti naletu impulsivne kupovine!

 

 

Rasvjeta je ključ dobrog uređenja

 

Loše postavljena rasvjeta može vaš neumoran rad na uređenju u tren oka pokvariti. Ili se neće dobro vidjeti svi predmeti koje ste s pažnjom birali, ili će bliješteća svjetla ubiti ugodnu atmosferu i učiniti uređenje oštrim i sterilnim. Od malih lampi do visećih lustera, odaberite svoju rasvjetu imajući na umu kako će izgledati u enterijeru danju te kako će osvjetljavati prostor noću.

 

 

Refleksije čine prostor zanimljivim

 

Površine koje sijaju, kao što su ogledala, metalik predmeti ili kristalni lusteri, svojim reflektivnim djelovanjem prostoru dodaju pokret, svjetlost i dubinu pa ako u svoj enterijer uvedete nekoliko takvih predmeta, nećete pogriješiti. Ogledala danas dolaze u maštovitim oblicima, a možete odabrati i raskošni okvir pa tako unijeti dodatnu eleganciju u svoj dom.

 

 

Kombinacijom crne i bijele ne možete pogriješiti

 

Klasika se tako zove s razlogom. Kombinacija crne i bijele primjenjiva je doslovno u svakom enterijeru i čini ga elegantnim bez mnogo truda. Ako niste skloni eksperimentiranju, držite se ove kombinacije za maksimalan učinak!

 

Cvjetni uzorci su zabavni

 

Osim svježeg cvijeća koje uvijek unese život u prostoriju, nemojte se bojati cvjetnih uzoraka na zidovima i namještaju. Važno je da uzorak ne bude pretjeran, da boje budu decentne i nježne te da on ne zauzima preveliku površinu u enterijeru kako ga ne bi zagušio.

 

Luksuz se skriva u detaljima

Ne morate bankrotirati da biste svoj enterijer pretvorili u vladavinu elegancije. Mali detalji poput lijepih bočica od parfema izloženih na policama, bogate teksture tkanina ili ukrasnih svijeća koje će svojim svjetlom uljepšati vaše večeri samo su neki od primjera kako malim stvarima možete učiniti velike promjene.

 

Držite se jedne palete boja

Odaberite tri osnovne boje neutralne palete kojih ćete se držati kod velikih površina u enterijeru, a intenzivne uzorke i snažnije boje sačuvajte za detalje. Neutralnost boja omogućiće vam da enterijer izgleda usklađeno i promišljeno, a odabrani detalji unijeće dinamičnost i životnost u prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana