Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora

GS
Foto: Ilustracija

Umjesto uživanja u penziji svega nekoliko metara od plaže na Ugljanu, austrijski bračni par suočava se s problemima zbog kojih ne mogu normalno živjeti.

Par iz austrijske pokrajine Štajerska, Anita (61) i Gotfrid (71) htjeli su svoju penziju provesti u Hrvatskoj, odnosno na Jadranu.

Ušted‌jeli su za svoju kuću iz snova, a onda su u ljeto 2019. godine otkrili jednu kuću s velikom terasom koja im je odgovarala.

Kupili su kuću koja se nalazi na Ugljanu u opštini Kali.

Svoj dragulj su prvi puta nakon kupovine vid‌jeli na ljeto 2020. godine zbog pandemija virusa korona, a tada je uslijedio i šok.

"Nismo mogli ići u Hrvatsku zbog korone. Kada smo bili tamo, od‌jednom je bila crna zgrada doslovno pred našim vratima", ispričao je Gotfrid.

Njihova komšinica, inače građevinska radnica, bespravne objekte iznajmljuje turistima koji koriste posjed bračnog para kako bi došli do plaže.

Opština je svjesna situacije, ali nemoćna, potvrdio je i načelnik Bruno Mišlov.

Bračni par je probao situaciju riješiti mirnim razgovorom što nije upalilo. Među komšijama je došlo i do fizičkog prepucavanja, a u proljeće 2022. godine neko je Austrijancu zapalio automobil, a u zimi 2023. godine otrovana im je mačka.

Par sada pokreće pravne postupke protiv svojih susjeda iz noćne more. Doznaje se da su njihovi susjedi pokušali ozakoniti bespravno izgrađene objekte tako da su ih prijavili nadležnom uredu u Zadru za prenamjenu u građevinsko zemljište. Nakon intervencije opštine, zahtjev je povučen.

Obeshrabljeni bračni rekao je da bi, gledajući unazad puno toga napravili drugačije, iako s njihove strane nema propusta.

"Ne znamo šta će biti dalje", zaključili su oni, prenosi Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana