Upoznajte čovjeka koji tvrdi da nije spavao od 1962. godine (VIDEO)

ATV
Foto: Agencije

Osamdesetogodišnji Vijetnamac Taj Ngok nije spavao od 1962. godine. Nema objašnjenja za njegovo stanje, a ljekari su više puta testirali da li glumi nesanicu i ustanovili da je Ngok zaista budan u svako doba dana.

Njegova porodica i prijatelji u početku su bili zabrinuti, da bi kasnije prihvatili da 80-godišnjak jednostavno ne spava.

Jutjuber Dru Binski naučio je kako da uradi intervju sa “čudom od čovjeka”. Ngok i njegova supruga dočekali su jutjubera tradicionalnom trpezom, nakon čega su obišli teren na kojem radi. Čovjek koji nije spavao 62 godine tvrdi da je njegova ishrana prilično jednostavna, ali da većinu dana pije pirinčano vino, za koje vjeruje da je moglo da utiče na njegov san.

Prvi problemi nastali su tokom Vijetnamskog rata kada je Tajlanđanin, tada tinejdžer, jednostavno prestao da spava. Zanimljivo je da je povrijedio ruku u isto vrijeme kada je prestao da spava, ali veza između te dvije stvari nije utvrđena. Problem nesanice pokušavao je da riješi lijekovima i velikim količinama alkohola, ali mu ništa od toga nije pomoglo.

Ngok vjeruje da nesanica loše utiče na njega i jedino što zaista želi je da spava. Njegova porodica i prijatelji u početku su bili zabrinuti, da bi kasnije prihvatili da 80-godišnjak jednostavno ne spava. Dok drugi spavaju, on obično kuva pirinčano vino ili čisti kuću.

Najduže je osoba bila bez sna 264 sata, odnosno nešto više od 11 dana. Čak ni ljekari nisu ustanovili kako je to moguće, s obzirom da Ngok nema tipične simptome nesanice. Poslije tri dana bez sna počinju halucinacije, koje se vremenom pogoršavaju, ali 80-godišnjak nema takvih tegoba.

Neki stručnjaci su uvjereni da Ngok i dalje povremeno odspava i tako ostaje funkcionalan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana