"I ljepše i prirodnije": Ovako su 1970. izgledale djevojke iz Jugoslavije

GS
Foto: Facebook

Standardi ljepote veoma su se promijenili u odnosu na samo deceniju ili dvije unazad, a da ne govorimo o tome da smo od jedne Grejs Keli došli do toga da su danas uzor mladim djevojkama sestre Kardašijan.

Moda je jedan od kulturoloških fenomena koja se ispoljila u izobilju modnih trendova. Možemo reći da je 70-ih godina bilo sve u modi, ali je hipi stil dominirao.

Sedamdesete su bile neka jednostavnija vremena, i mada su i tada mlade djevojke obraćale mnogo pažnje na svoj izgled, bile su, kako mnogi tvrde, ljepše, prirodnije i elegantnije.

Objavljena je fotografija koja pokazuje kakva je bila ženska moda 1970-ih godina. Ona je ubrzo postala viralna te je izazvala brojne reakcije pratioca koji su primijetili koliko su sve prirodnije i ljepše, prenosi NajŽena.

A ovako su izgledale manekenke. Nosile su pamučne "V" suknje, košulje, čarape do koljena i velike potpetice.

"Prirodno lepe devojke i lepo obučene“, „Tako su tada izgledale sve žene – odmereno i lepo“, „Izuzetno prirodno i ženstveno“, „Bile su mnogo lepše od današnjih devojaka koje nose samo skupu i „markiranu“ odeću“, „Lepše nego danas i mnogo elegantnije“, „Ipak može i bez svega na izvol’te…“, „Baš su bile prelepe u odnosu na današnje. Kao da su iz jednog kalupa izašle sve…“, „Lepe i bez silikona“, „Voleo bih da vidim ovako prirodne žene danas“, „Zamislite ove dame u trenerci – ne ide“, neki su od brojnih komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana