Zakon o krivičnom postupku usklađen sa evropskim standardima

Srna
Zakon o krivičnom postupku usklađen sa evropskim standardima

Sarajevo - Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH uz saglasnost šefova misija zemalja članica EU u BiH pozdravila je današnje usvajanje izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku u Predstavničkom domu parlamenta BiH, koji je, kako je navedeno, uslađen sa međunarodnim i evropskim standardima.

“U vrijeme kada je izborna kampanja u punom zamahu, Predstavnički dom je uspio da zakaže hitnu sjednicu i obezbijedi kvorum. Sve prisutne stranke pokazale su političku zrelost i učinile pravu stvar time što su na današnjoj sjednici glasale za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku”, saopšteno je iz Delegacije EU.


U saopštenju se navodi da je usvajanje ovog zakona izuzetno važno za dalji napredak BiH na putu ka EU, te da je od suštinskog značaja za mogućnost institucija odgovornih za vladavinu prava da sprovode osjetljive istrage i sarađuju sa međunarodnim agencijama za sprovođenje zakona.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio po hitnom postupku Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku čime je sprovedena odluka Ustavnog suda BiH u vezi sa ovim zakonom.

Dom naroda prošle sedmice usvojio je navedene zakonske izmjene i dopune, u kojima su sadržani amandmani koje su odvojeno predložili klubovi hrvatskih i srpskih delegata u Domu naroda. /kraj/sj/ab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana