Vulin: Sponzori rezolucije i Šiptari ubrzavaju stvaranje srpskog sveta

Srna
Vulin: Sponzori rezolucije i Šiptari ubrzavaju stvaranje srpskog sveta

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je "šiptarski napad na sjever Kosova i Metohije dio ukupnog napada na Srbe" i da će "sponzori rezolucije o Srebrenici i Šiptari svojim nasiljem stvoriti srpski svijet brže nego što i Srbi vjeruju da je moguće".

"Rezolucija o Srebrenici, organizovani medijski napadi na /predsjednika Srbije/ Aleksandra Vučića, pretnje Republici Srpskoj i upad Šiptara treba da oslabe Srbe i pokolebaju i Srbiju i Vučića", ocijenio je Vulin. Prema njegovim riječima, kao što je razolucija o Srebrenici napad na sve Srbe, tako je i upad na sjever napad na održivost života svih Srba na Kosovu i Metohiji.

"Beznačajna saopštenja EU i SAD ohrabruju Šiptare da nastave sa napadima i potvrđuju da su na istom zadatku sa Nemačkom i ostalim zemljama koje od Srba pokušavaju da naprave genocidan narod", ukazao je on. Vulin je naglasio da je jedini odgovor koji je moguće dati srpsko jedinstvo.

"Stvoriće sponzori rezolucije i Šiptari svojim nasiljem Srpski svet brže nego što i Srbi veruju da je moguće", poručio je Vulin reagujući na upad takozvane kosovske specijalne policije u trezor i filijale banke Poštanske štedionice, kao i na saopštenja zvaničnika EU i SAD povodom toga.

Pripadnici policije samoproglašenog Kosova juče su oko 15.00 časova upali u šest filijala Poštanske štedionice u četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosmeta i onemogućili njihovo dalje poslovanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana