Vulić: Srbi pobjeđivali divizije Nijemaca, Šmit je za nas mali mrav

Srna
Vulić: Srbi pobjeđivali divizije Nijemaca, Šmit je za nas mali mrav

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se po ko zna koji put potvrđuje da BiH zemlja apsurda.

"Dok se zalažemo za evropski put, tražimo model za dijalog i dogovor domaćih političara, sarajevskim ulicama šepuri se tamo neki turista i osmišljava kako BiH vratiti bezbroj koraka nazad", istakla je Vulićeva za Srnu povodom informacije da će Kristijan Šmit, koji se lažno predstavlja za visokog predstavnika u BiH, danas nametnuti Izborni zakon.

Ona je upitala kakva je demokratija gdje sposobnim i samostalnim građanima upravlja nekakav politički, propali i iskompleksirani tutor?

"Nema zakona kojim će Šmit uništiti Republiku Srpsku i srpski narod, a oni koji pristaju da mu budi podanici i poslušnici, te dozvoljavaju njemačkom državljaninu da im uređuje BiH, dok su im usta puna njene navodne suverenosti, nemaju se čemu dobrom nadati. Očigledno da pristaju da žive u koloniji i protektoratu, iako tako ne mogu u EU, za koju se navodno zalažu", istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je srpski narod kroz istoriju pobjeđivao divizije Nijemaca, i jedan Šmit je za nas mali mrav koji sigurno neće uređivati život stanovnika Republike Srpske koji su izabrali svoje političke predstavnike na demokratski i legitiman način.

"I zato ne postoji frustracija i histerija Kristijana Šmita koju politički predstavnici Republike Srpske ne mogu i neće pobijediti. Što se nas tiče, Šmit ne postoji, niti će postojati bilo kakva odluka ili zakon koje on nameće", poručila je Vulićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana