Vučević zahvalan Kipru što nije glasao za rezoluciju o Srebrenici

SRNA
Vučević zahvalan Kipru što nije glasao za rezoluciju o Srebrenici

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotijuom, kome je zahvalio na tome što je njegova zemlja odoljela pritiscima i nije glasala za Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Vučević je zahvalnost Nikoziji izrazio i zbog dosljedne podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i na principijelnom stavu prilikom razmatranja zatjeva za prijem samoproglašene države Kosovo u članstvo Savjeta Evrope, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Srbije je poručio da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, biti dodatno unapređeni, uz obostrano zalaganje.

On je naglasio da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obje zemlje.

Fotiju je rekao da vjeruje da će odnosi dvije zemlje, koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost, biti dodatno unaprijeđeni, ističući značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana