Vlada opredijeljena da riješi sva pitanja boračke populacije

Srna
Vlada opredijeljena da riješi sva pitanja boračke populacije

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je danas čvrstu opredijeljenost Vlade u rješavanju statusnih i svih drugih pitanja boračke populacije koja je, kako je istakla, dala nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske.

Cvijanovićeva je razgovarala danas u svom kabinetu sa predstavnicima nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.


Premijer Srpske izjavila je da će Vlada Srpske i ubuduće nastaviti da sva važna pitanja analizira i definiše kroz konsultacije i otvoren dijalog sa predstavnicima svih udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj problematici ove kategorije stanovništva, kao i o položaju boračke populacije u svjetlu reformskih procesa koje sprovodi Vlada Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o nastavku programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih ivalida, kao jednom od veoma značajnih projekata koje sprovodi Vlada Republike Srpske.

Predstavnici nevladinih udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, izrazivši zahvalnost za brigu koju Cvijanovićeva i Vlada Srpske pokazuju prema ovoj kategoriji stanovništva, snažno su podržali napore koje Vlada Republike Srpske, uprkos izazovima sa kojima se susreće, kontinuirano čini kako bi sistemski riješila problem zapošljavanja djece poginulih boraca.

Sastanku su prisustvovali i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar finansija Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana