Višković: Sankcije još jedan pritisak na rukovodstvo Republike Srpske

ATV
Višković: Sankcije još jedan pritisak na rukovodstvo Republike Srpske

BANjALUKA- Današnji, novi paket američkih sankcija još je jedna potvrda onoga na šta ukazujemo već duže vrijeme, a to je urušavanje i konačno ukidanje Republike Srpske, od strane pojedinih sila predvođenih Amerikom", kaže predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Poražavajuće je da neko preko otežavanja privredne aktivnosti određenim preduzećima i gušenjem medijskih sloboda pokušava ostvariti svoje političke interese, ističe premijer Republike Srpske.

"Ovo nije ništa drugo već još jedan od pritisaka na rukovodstvo Republike Srpske, koje ima za cilj da posredstvom ekonomskog pritiska i direktnog udara na naše privrednike uspori ekonomsku aktivnost, kao i da oslabi politički stav rukovodstva Srpske. Ni jedno, ni drugo se neće desiti, pokazali smo da se znamo sa takvim stvarima nositi, kao i da velika većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije", kaže Višković i poručuje:

"Ovo nije nikakav odraz moći već istorijski primjer nepravde koji je usmjeren prema Republici Srpskoj i slobodnoj politici, čiji se izvor odlučivanja ne nalazi u pojedinim ambasadama u Sarajevu već u narodu“, navodi se u reagovanju predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana