Višković: Brojni investitori zainteresovani za ulaganja u Srpsku

Srna
Višković: Brojni investitori zainteresovani za ulaganja u Srpsku

BANjALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su se Vladi javili brojni investitori zainteresovani za ulaganja u Srpsku.

Višković je naveo da se Srpska ne može mjeriti sa ekonomski razvijenim zemljama i platama koje radnici tamo imaju, ali da je njena prednost u tome što ima kvalifikovanu radnu snagu.

-Naši ljudi su se pokazali kao najbolji radnici, a uz to imamo i dobar geografski položaj, te brojne poreske olakšice i druge mjere, zbog čega su nam se već javili brojni investitori zainteresovani za ulaganja na ovim prostorima -  rekao je Višković za Televiziju “Una”.

On je naglasio da su to sve aktivnosti koje se preduzimaju kako bi se smanjio broj lica koji odlaze sa ovih prostora u inostranstvo, te napomenuo da se migracije dešavaju i u zemljama Evrope i cijelog svijeta, ali ne samo u Srpskoj.

Višković je dodao da je Republika Srpska pokazala stabilnost i odlučnost da napravi ambijent povoljan za investiranje, ali da problem pravi nivo BiH i nestabilna politička situacija na tom nivou.

Ukazao da vlast u Srpskoj čini sve kako bi bile povećane plate, te istakao da je to dugotrajan i zahtjevan proces.

-To nije proces koji možete završiti preko noći ili u kratkom periodu, potrebno je napraviti i pretpostavke za to, što smo u proteklom periodu i činili, te smo kreirali mnoge mjere koje će privući strane investitore da otvore ovdje pogone i zaposle naše ljude - rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana