"Veterani RS": Pomoći onima koji su Srpskoj dali sve

Srna
"Veterani RS": Pomoći onima koji su Srpskoj dali sve

BANjALUKA - Udruženje građana "Veterani Republike Srpske" smatra da u Srpskoj treba "prekinuti praksu davanja onima koji imaju puno i uvesti praksu davanja onima koji nemaju ništa, a koji su Republici Srpskoj dali sve".

Iz ovog udruženja podsjećaju da su 14. novembra prošle godine sačinili nacrt uredbe kojom je, držeći se Ustava i svih zakonskih propisa, predloženo Vladi Srpske da mjesečnom nadoknadom riješi problem oko 10.000 nezaposlenih boraca svih kategorija.

- Predložili smo i jasne kriterijume, tako da je Vladi Srpske ostalo samo da uredbu prepiše i primijeni - navode iz ovog udruženja i dodaju da su o tome vodili pregovore sa predstavnicima Vlade.

Oni navode da bi Srpsku to koštalo oko 12 miliona KM, ali da ni jedna politička partija "nije htjela da podrži takvu uredbu".
- Međutim, zato su svi podržali da oko 110 funkcionera koji ni dana nisu pokisli u odbrambenom rovu za Republiku Srpsku podijele 15 miliona KM narodnog novca - navode veterani.

Iz ovog udruženja naglašavaju da će zbog toga Veterani Srpske "krenuti u dogovore samo sa nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske i ratnim pripadnicima MUP-a da se ova nepravda ne dozvoli".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana