Šulić: Treba da gradimo brend Republike Srpske, sajam turizma prilika da pokažemo najbolje što imamo

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu prilika da se Srpska promoviše u turističkom, ali i u političkom smislu, te da pokaže najbolje što ima.

”Treba da gradimo brend Republike Srpske što, a ovo je prilika da pokažemo ono najbolje što imamo”, rekao je Šulić novinarima iz Srpske.

On je istakao da je Srpska na ovoj prestižnoj manifestaciji praktično dobila svoju ulicu i da će na nepunih 400 metara kvadratnih ponuditi ono najbolje što ima.

Šulić je naglasio da je već imao niz sastanaka sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislavom Momirovićem, ministrom ekonomije Sao Tome i Principe, a da će se sutra sastati sa ministrom turizma Crne Gore Vladimirom Martinovićem i sa ministrom sporta Srbije Zoranom Gajićem.

Upitan koliko bi za Republiku Srpsku značilo da Sarajevo prestane kočiti projekat “Otvoreni Balkan”, Šulić je rekao da srpska želi da bude dio tog paketa i da je o tome razgovarao sa Momirovićem.

“Kada bismo bili dio žOtvorenog Balkanaž mogli bismo lakše nastupati na tržištima. Turisti iz dalekih destinacija, kao što je Kina, mogli bi da nas prepoznaju i bilo bi im dostupnije naše tržište”, rekao je Šulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana