Strahinja Bašević na čelu Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac

Srna
Strahinja Bašević na čelu Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac

SOKOLAC - Na izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac za predsjednika ovog odbora izabran je Strahinja Bašević, koji je do sada bio vršilac dužnosti na ovoj funkciji.

Predsjednik SNDS-a Milorad Dodik izjavio je novinarima u Sokocu da ova stranka ide u proces podmlađivanja.

Dodik je, obraćajući se članovima SNSD-a na izbornoj konferenciji rekao da je SNSD najvažnija politička organizacija u Republici Srpskoj i istakao da će ova stranka podržati sve projekte koji će doprinijeti kavaltetnijem životu.

-Kako će se Sokolac dalje razvijati u značajnoj mjeri zavisi od samog SNSD-a.

Pozvao sam naše članove da se uključe u traženje projekata koji mogu da poboljašju kvalitet života na ovom prostoru - izjavio je Dodik.

On je naglasio da će Republika Srpska u Sokocu preko određenih institucija podržati sve projekte koje kao razvojne odrede lokalani ljudi, kao što je to urađeno u Višegradu sa Andrićgradom, kao i Jahorinom i Trebinjem koje su turističke destinacije.

Novoizabrani predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac Strahinja Bašević zahvalio se za ukazano povjerenje sa lokalnog nivoa, ali i veliku podršku Dodika, što će mu biti vjetar u leđa prilikom realizacije velikih projekata koji su planirani na lokalnom nivou.

On je naglasio da je na OO SNSD da inicira projekte s ciljem poboljšanja kvalitet života građana Sokoca, te najavio da će u najkraćem roku biti analizirano kompletno stanje kako bi kvalitetna idejna rješenja bila upućena Vladi Republike Srpske.

-Među tim projektoima će sa naći izgradnja treće trake preko Romanije, ski-lifta sa zimskim i ljetnim turističkim sadržajima, rekonstrukcija Ulice cara Lazara i moderna raskrsnica na ulazu u Sokolac iz pravca Sarajeva - precizirao je Bašević.

Izbornoj konferenciji na kojoj su izabrani čalnovi Opštinskog odbora Sokolac, osim Dodika, prisustvovali su i predstavnici regionalnih i lokalnih organizacija SNSD-a Sarajevsko-romanijske regije.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana