Stižu pare za elektrifikaciju

Ž. D.
Stižu pare za elektrifikaciju

Sarajevo - Komisija za izbjeglice i raseljena lica na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu donijela je odluku o izboru infrastrukturnih projekata elektrifikacije povratničkih naselja, za šta je obezbijeđeno 2.225.000 maraka.

Riječ je o sredstvima obezbijeđenim na osnovu Sporazuma o udruživanju sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa sedam Dejtonskog sporazuma u prošloj godini. Novinarima je rečeno da se pare tek sada dijele zbog složenih procedura, ali da će nastojati da ubuduće to bude urađeno brže.

Predsjednik komisije Mato Jozić rekao je da će iznos od 1.525.000 KM biti raspoređen na 49 infrastrukturnih projekata, u 27 gradova i opština BiH kao što su Bijeljina, Zvornik, Mostar, Bihać, Lopare, Derventa, Konjic, Odžak…

- S druge strane, 700.000 maraka biće raspoređeno na finansiranje 35 projekata elektrifikacije povratničkih naselja u 17 gradova i opština, a to su Banjaluka, Berkovići, Brod, Čajniče, Čelić, Derventa, Foča, Foča/Ustikolina, Han Pijesak, Prijedor, Rogatica, Sanski Most, Srebrenica, Šamac, Višegrad, Vlasenica - rekao je Jozić.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš izrazio je nadu da će do kraja godine biti raspisan javni poziv za infrastrukturne i projekte elektrifikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana