Stevandić: Srbi i Crnogorci najbliži narodi na planeti

SRNA
Stevandić: Srbi i Crnogorci najbliži narodi na planeti

PODGORICA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni nakon ragovora sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem u Podgorici da je današnji susret nova stranica u odnosima Srpske i Crne Gore, jer na planeti nema bližih naroda.

Stevandić je istakao da red da bude podvučena crta dosadašnjih odnosa Crne Gore i Republike Srpske i da oni budu bolji.

"Imamo zajedničke politike koje su posvećene miru i stabilnosti, razvoju i pristupanju evropskim integracima, ali, osim toga, ne odričemo se pripadnosti jednom narodu, kulturnom krugu i vjeri", istakao je Stevandić.

On je naglasio da, uvažavajući sve specifičnosti Crne Gore, ističe da su Srbi i Crnogorci najbliži narodi na planeti, niti je bilo bližih niti će biti.

"Uvažavamo razlike u Crnoj Gori i zadovoljni smo kako je predsjednik parlamenta Andrija Mandić napravio dobar balans u cilju mirnije i bolje budućnosti. I mi u Republici Srpskoj uvažavamo sve narode", istakao je Stevandić.

On je ocijenio da su pred Crnom Gorom i Republikom Srpskom ljepši dani, "a kakvi god da budu" - zajedništvo, pripadnost vjeri, naciji i kulturi i poštovanju svih drugih naroda će ostati na prvom mjestu u međusobnim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana