Kako svjetski mediji vide sastanak Dodika i Putina

GS
Foto: Agencije

"Sputnjik", "Izvijestia", "Raša Tudej Balkan", "TASS", "Gazeta" kao i zvanični Kremlj, izvijestili o sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Kazanju.

Poznajemo situaciju u Republici Srpskoj, vi ste naš prijatelj, navodi se u tekstovima navedenih medija. Zapad uporno pokušava da nas nagovori da uvedemo sankcije Rusiji i vrše veliki pritisak na nas. Nije logično ni normalno da Srpska prihvati članstvo u NATO, poručio je predsjednik Republike Srpske, navodi RT Balkan.

Predstavnici rukovodstva Republike Srpske redovno nas posećuju. Sarađujemo sa vama u različitim oblastima. Siguran sam da će i ova Vaša posjeta biti od koristi i da ćemo uspjeti da iskoristimo vrijeme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u čitavom nizu oblasti, rekao je Putin, a prenosi Sputnjik.

Redovno nas posjećuju predstavnici rukovodstva Republike Srpske. Sarađujemo u raznim oblastima. I siguran sam da će i ova vaša posjeta biti od koristi, moći ćemo da iskoristimo vreme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u nizu oblasti, rekao je ruski lider.

 

Oči u oči: Dodik i Putin u Kazanju

Identično piše i ruska Izvijestia, koja još dodaje da se Putin je zahvalio Dodiku na održavanju redovnih odnosa sa ruskom stranom, kao i na učešću na otvaranju "Igara prijateljstva" u Kazanju.

O sastanku lidera Republike Srpske i predsjednika Rusije, izvijestio je i zvanični Kremlj. Kremlj navodi da se predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio Dodiku što se odazvao pozivu, prenosi ATV.

Takođe, Putin dodaje da su odnosi Srpske i Rusije davno uspostavljeni i da su dosta konstruktivni.- Naši odnosi sa Republikom Srpskom su odavno uspostavljeni i apsolutno su konstruktivni. Veoma smo zadovoljni urađenim. Zaista se nadam da će se u našim odnosima učiniti još više - istakao je Putin, prenosi zvanični Kremlj.

Putin: Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju 

Takođe, i novinska agencija Rusije je prenijela sve o sastanku predsjednika Dodika i predsjednika Putina.

TASS navodi u naslovu da se predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na dolasku, te dodaju kako će Rusija i Srpska nastaviti da jačaju svoje odnose.

"Putin se zahvalio Dodiku na održavanju veza između Rusije i Republike Srpske", stoji u naslovu ruske Gazete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana