SIPA prati džihadiste

G. M.
SIPA prati džihadiste

Sarajevo - Snimak grupe mudžahedina u maskirnim uniformama koji su naoružani vatrenim i hladnim oružjem i koji se, navodno, spremaju za odlazak na ratište u Siriju, a koji je postavljen na internet servisu "LiveLeak", načinjen je u BiH.

Pripadnici SIPA otkrili su na koji način i gdje je taj video-zapis postavljen na internet, a moguće je da će provjerama uskoro doći i do većine aktera tog događaja.

Policijski službenik SIPA Kristina Jozić kaže da posebno odjeljenje redovno prati internet stranice sa radikalnim islamističkim sadržajima, a da se po prijavama građana vrše povjere.

- Možemo tačno utvrditi odakle je snimak poslat, a možemo doći i do aktera, onih koji su snimak načinili i postavili na internet, do onih koji se nalaze na snimku. To radimo u saradnji s Tužilaštvom BiH - kaže Jozićeva.   

U Tužilaštvu BiH kažu da to ne mogu komentarisati.

Na video-zapisu postavljenom na internet servisu "LiveLeak" čuje se pjesma o džihadu, ratovanju, šehidima, Iraku, Avganistanu i Siriji, a na kraju svi uzvikuju "Alahu ekber".

Na ratištima Sirije, Iraka, Avganistana, Čečenije, Dagestana i Ingušetije bori se više od 550 boraca iz BiH, a samo u Siriji ih je više od 330.

                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana