Sa zvečanske tvrđave skinuta srpska zastava

GS
Foto: Kosovo Onlajn

ZVEČAN - Sa zvečanske tvrđave od jutros se ne vijori srpska zastava, a lica koja su je uklonila, za sada, nisu poznata.

Radio Goraždevac javlja da su se na licu mjesta uvjerili, nakon što su im od ranih jutarnjih časova javljali čitaoci, da srpske trobojke nema na tvrđavi Mali Zvečan, a ne vidi se ni jarbol na kojem je zastava bila zakačena.

Zamjenik komandira kosovske policije za Sjever Veton Eljšani rekao je da im nije stigla nikakva žalba, niti prijava, te stoga ne mogu pokrenuti nikakvu proceduru.

Ovo je još jedan u nizu uklanjanja srpskih simbola sa severa Kosova u proteklim nedeljama. Nedavno su ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja i ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići uklonli dva bilborda na sjeveru, jedan sa prikazanom srpskom zastavom, a drugi sa počasnim građanima Zvečana.

Svečlja je 25. januara, kada je prisustvovao uklanju bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića... na svom Fejsbuk nalogu objavio video snimak.

“Jedini simbol Srbije na Kosovu biće njena ambasada u Prištini”, naveo je tada Svečlja.

Slično je ponovio kada su zatvorene tri opštine pri srpskom sistemu - Opština Klina, Opština Istok i Opština Peć. 

“Vreme bezakonja je završeno i jedina institucija Srbije u okviru Kosova biće njena ambasada u Prištini”, istakao je u objavi na Fejsbuku.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana