Rajilić: Isak izaziva još veći razdor i unosi nemir u sve narode u BiH

Srna
Rajilić: Isak izaziva još veći razdor i unosi nemir u sve narode u BiH

BANjALUKA - Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić istakla je da su neprihvatljivi srbomrzački i ratnohuškački istupi ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka kojima izaziva još veći razdor i unosi nemir u sve narode u BiH.

"Isak na ovaj način vrijeđa srpske žrtve veličajući zločince. Nije normalno da federalni ministar unutrašnjih poslova koji je zadužen da čuva red i mir govori o ratu i izaziva tenzije u BiH", rekla je Rajilićeva Srni.

Ona je dodala da Udruženje podržava pokretanje istrage protiv stranke "Snaga naroda", naglašavajući da istragu treba do kraja provesti i kazniti Isaka zbog izazivanja tenzija i straha kod svih naroda.

Ramo Isak pojavljuje se u spotu "Snaga naroda", što je i naziv njegove političke partije, zajedno sa sinovima Arnelom, koji je poslanik u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta i Rusmirom, koji je direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, te ratnim komandantom muslimanskih snaga u Srebrenici Naserom Orićem i bivšim načelnikom Glavnog štaba takozvane Armije BiH.
Seferom Halilovićem.

U pjesmi koja prati spot navodi se da "ima dovoljno patriota, koji, ako se desi rat, mogu da brane zemlju", te da je "spremna armija Rame Isaka".

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH pokrenula je istragu po službenoj dužnosti protiv stranke Snaga naroda, čiji je Isak predsjednik, zbog objavljenog videa za koji se smatra da sadrži elemente preuranjene kampanje, rekla je Srni predsjednik CIK-a Irena Hadžiabdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana