Protive se smjeni: Nikšić poručio da SDP stoji iza Heleza

GS
Protive se smjeni: Nikšić poručio da SDP stoji iza Heleza

Lider SDP-a Nermin Nikšić poručio je kako pomenuta stranka stoji iza ministra odbrane BiH Zukana Heleza, čiju smjenu traže predstavnici Republike Srpske.

Nikšić je to poručio nakon sastanka "Trojke", koja čini vlast na nivou BiH.

- Sa partnerima iz Republike Srpske ćemo nastojati doći do kompromisnih rješenja. Poslanici SDP-a stoje iza ovog Savjeta ministara, kao što stoje iza Heleza. Znate da je bilo inicijativa za smjene drugih ministara. Institiramo na zakonitom postupku prema svima isto, odgovornost dolazi kada utvrdimo povredu zakona - rekao je Nikšić.

Podsjećamo, Helez je saslušan juče pred Tužilaštvom BiH u svojstvu svjedoka povodom njegovih izjava o navodnom postojanju vojnih kampova za obuku u Republici Srpskoj, a Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su inicijativu za njegovu smjenu sa funkcije ministra.

U Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji (OBA) BiH rekli su ranije da ne postoje ni kampovi niti bilo kakve paravojne formacije u BiH, uz napomenu da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto.

I Eufor je danas saopštio da mu nisu dostavljeni dokazi ili informacije koje bi potvrdile prisustvo ili aktivnosti bilo kakvih paravojnih kampova u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana