Prihvaćena informacija o rješavanju pitanja oduzetih vozila

Srna
Prihvaćena informacija o rješavanju pitanja oduzetih vozila

Sarajevo - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje / UIO/ BiH prihvatio je danas na sjednici u Mostaru informaciju koja se odnosi na rješavanje pitanja pravosnažno oduzetih motornih vozila.

Razmatrajući ovu informaciju, Upravni odbor je imao u vidu da je riječ o dugogodišnjem problemu koji ima i negativne finansijske posljedice, te je prihvaćen prijedlog koji će biti upućen Savjetu ministara BiH da bi dio posla u procjenama tehničke ispravnosti vozila i oslobađanja u procesu homologizacije uradilo Ministarstvo transporta i komunikacija.


Upravni odbor danas nije podržao inicijativu Federalne privredne komore o izmjeni Zakona o PDV-u koja se odnosila na oslobađanje obaveza plaćanja PDV-a na kamatu u finansijskom lizingu, jer su analize Uprave pokazale da je to neopravdano.

Članovi Upravnog odbora UIO usvojili su usaglašeni Pravilnik o obliku i sadržaju službene iskaznice i značke zaposlenih u UIO, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Upravni odbor UIO danas je razmatrao i informaciju o razlozima nekorišćenja doniranih skenera iz Kine koja će biti dostavljena i Savjetu ministara BiH, radi rješavanja eventualnih administrativnih barijera pri preuzimanju i korišćenju vrijednih donacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana