Predložena smjena Zupca

Srna
Predložena smjena Zupca

Sarajevo - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH danas je uputio Savjetu ministara BiH prijedlog za smjenu direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ Gorana Zupca, izjavio je Srni član Odbora Enes Obralija.

Obralija je precizirao da je predsjedavajući Odbora Žiko Krunić potpisao akt o prijedlogu smjene i uputio ga Savjetu ministara koji bi trebalo da održi sjednicu o ovom pitanju.

Krunić je rekao za federalne medije da su sjednici Nezavisnog odbora, zbog hitnosti i nenadanog održavanja, fizički prisustvovala četiri od devet članova Odbora, ali da su u telefonskom kontaktu i ostali članovi su dali saglasnost da se pokrene smjena direktora SIPA-.

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je juče prvostepenu presudu kojom je Zubac osuđen na uslovnu kaznu zatvora od godinu, koja neće biti izvršena ukoliko ne počini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude.

Sud BiH je u martu proglasio Zupca krivim jer nije pružio podršku drugim policijskim agencijama tokom februarskih protesta prošle godine, kada je, između ostalog, zapaljena zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana