Pošte Srbije i Republike Srpske potpisle protokol osaradnji

Tanjug
Pošte Srbije i Republike Srpske potpisle protokol osaradnji

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran orđević i direktor preduzeća Pošte Srpske ad Miladin Radović potisali su danas u Beogradu Protokol o poslovnoj saradnji kojim se uspostavljaju temelji budućeg strateškog partnerstva dviju pošta, saopštila je Pošta Srbije.

"Pošte Srbije i Republike Srpske od danas zvanično počinju da rade na definisanju i realizaciji zajhedničkih projekata i aktivnosti, pre svega na razvoju novih poštanskih i logističkih usluga sa ciljem jačeg i bržeg povezivanja građanja i privrede dve zemlje. Ova saradnja prati ciljeve zacrtzane prilikom nedavne posete predsdnika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj tokom koje je povezivanje nacionalnih poštanskih operatora označeno kao jedan od prioriteta međudržavne saradnje", izjavio je orđević.

U saopštenju se dodaje kako je Protokol postavio okvir i za brži protok informacija, unapređenje kvaliteta usluga i sveukupno uređenje međusobnih poslovnih odnosa dviju pošta.

Podsjeća se da je taj dokument potpisan samo dvije nedelje nakon orđevićeve posjete Banjaluci tokom koje je imao odvojene razgovore sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović i direktorom Pošta Srpske Miladinom Radovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana